Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: domácí sýr

Jak na to: domácí sýr

Čerstvý domácí sýr stojí za tu námahu. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami.
11. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Jak připravit domácí sýr


V našem receptu sýr připravujeme z plnotučného čerstvého mléka a tekutého syřidla. Mléko by mělo být co nejtučnější. My jsme zvolili biomléko Amálka, které se nám osvědčilo nejlépe. Tekuté syřidlo Laktosin jsme sehnali na www.milcom-as.cz. Pokud máte dvě základní vstupní suroviny, můžete se pustit do díla. V převařené vodě se nejprve rozmíchá syřidlo. V jiném hrnci zahřejte mléko na 32 °C. V této fázi se neobejdete bez kuchyňského teploměru. Pak stačí vmíchat do mléka syřidlo s vodou, jemně promíchat a poté nechat bez míchání stát. Po dvou hodinách začne směs připomínat pudink. Přendejte ji do síta vyloženého fáčovinou nebo tenkou utěrkou. Po vykapání a osolení získáte asi 400 g sýra, který v lednici vydrží dva dny.

Sýr má pevnou strukturu a chutí připomíná známou fetu nebo akawi, jen není tak slaný. Tento druh sýra se nejlépe hodí k úpravě ve středomořském stylu. Grilujte ho se sušenou šunkou, opékejte s citronem na olivovém oleji nebo ho navrstvěte se zeleninou na pizzu a zapečte dozlatova. Podrobný návod na výrobu čerstvého domácího sýra najdete tady.

3× domácí sýr ve středomořské úpravě:


Fotogalerie: Jak na to: domácí sýr

REKLAMA

Přidat komentář