Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 snadná jídla z lesních hub

houbové rizoto
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Potvrzeno, rostou! Víme, které lesní houby sbírat, kde je najdete a co potom s nimi v kuchyni. Pochutnáte si.

Směs lesních hub

Vyrazte pro ně do smíšených lesů – pod modříny hledejte klouzky, v blízkosti bříz kozáky a mezitím házejte do košíku babky a muchomůrky růžovky, které najdete všude. Houby zpracujte hned v den, kdy je nasbíráte. Doporučujeme uvařit z nich podle našeho receptu houbový krém. Polévku jako z luxusní restaurace snadno připravíte i v polních podmínkách na chatě.

Lišky

Lišky obecné hledejte v mechu ve smrčinách nebo pod břízami, lišky bledé (jsou světlejší a větší) rostou v napadaném listí pod buky, habry a duby. Tyto tužší a hůř stravitelné houby jsou skvělé do omáček nebo jako náplň v palačinkách. Drží tvar a nerozvařují se. Můžete je také naložit, zamrazit a sušit. Jejich jemně pikantní chuť skvěle vynikne ve smetanové omáčce s vepřovými medailonky. Recept najdete tady.

‚Pravé‘ hřiby

Kvůli hřibu smrkovému se vyplatí prolézt mladým smrkovým lesíkem; nezapomeňte zároveň projít trávu na okraji lesa. Pokud je nesníte začerstva, naložte malé hříbky do octa a zbytek nasušte nebo zamrazte. Z hřibů si můžete upéct podle receptu redaktorky Šárky Hamanové slaný koláč, který je skvělý se sklenkou bílého vína.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč