0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pestrá polévka s bylinkami

Pestrá polévka s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pestrá polévka s bylinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 266 g
Tuky 73 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubny můžete chroupat zasyrova, nakrájet nebo nastrouhat je do salátů, ale skvělé jsou i tepelně upravené. Zkuste je přidat třeba do pestré zeleninové polévky. 

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
sůl 1 ČL
kurkuma (mletá) 1 ČL
římský kmín 1 ČL
drcený
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
kedlubna 1 ks
velká nebo 2 malé, nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 1 l
klobása čerstvá 2 ks
tepelně neopracovaná
rýže 1 hrnek
uvařené
mangold 1 hrnek
nakrájený nahrubo
koriandr čerstvý 0.5 hrnku
čerstvý
petrželka 0.5 hrnku
hladkolistá
kopr 0.5 hrnku
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
citronová štáva 0.25 hrnku

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek, sůl, koření a nechte rozvonět. Přidejte mrkev, celer, kedlubnu, promíchejte, přilijte vývar a vařte 10–15 minut, aby zelenina změkla.

2

Klobásky vymáčkněte ze střívek, udělejte z nich kuličky a vložte do polévky. Pět minut povařte, pak vmíchejte rýži a mangold a ještě minutku prohřejte.

3

Odstavte, vmíchejte nahrubo nakrájené bylinky, citronovou kůru a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit