0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pestrá polévka s bylinkami

Pestrá polévka s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pestrá polévka s bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2102 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 266 g
Tuky 73 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubny můžete chroupat zasyrova, nakrájet nebo nastrouhat je do salátů, ale skvělé jsou i tepelně upravené. Zkuste je přidat třeba do pestré zeleninové polévky. 

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
drcený
sůl 1 ČL
římský kmín 1 ČL
drcený
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
kedlubna 1 ks
velká nebo 2 malé, nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 1 l
tepelně neopracovaná
rýže 1 hrnek
uvařené
mangold 1 hrnek
nakrájený nahrubo
koriandr čerstvý ½ hrnku
čerstvý
petrželka ½ hrnku
hladkolistá
kopr ½ hrnku
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
citronová šťáva ¼ hrnku

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli dosklovita. Přidejte česnek, sůl, koření a nechte rozvonět. Přidejte mrkev, celer, kedlubnu, promíchejte, přilijte vývar a vařte 10–15 minut, aby zelenina změkla.

2

Klobásky vymáčkněte ze střívek, udělejte z nich kuličky a vložte do polévky. Pět minut povařte, pak vmíchejte rýži a mangold a ještě minutku prohřejte.

3

Odstavte, vmíchejte nahrubo nakrájené bylinky, citronovou kůru a dochuťte citronovou šťávou. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč