Svazky červených ředkviček koupíte na jaře na každém trhu a v každém zelinářství. Přikusujte je jen tak k chlebu s pomazánkou, nebo vyzkoušejte některý z našich receptů.
Jarní vaření
Výrazné ředkvičky právem patří mezi oblíbenou jarní zeleninu. V kuchyni mají mnohostranné využití. Na tenké plátky nakrájené ředkvičky přimíchejte do jarních salátů. Chcete-li zjemnit palčivou chuť ředkviček, krátce je blanšírujte nebo glazujte.
Na jaře ředkvičky obohatí oblíbené tvarohové pomazánky. Přihodit je můžete také do vaječné omelety nebo k míchaným vajíčkům. Inspirujte se našimi nápady, jak využít ředkvičky. Máme pro vás dokonce i neobvyklou sladkou variantu ředkviček s medem a skořicí!
5× ředkvičky:
- Jarní salát s ředkvičkami
- Ředkvičková pomazánka s řeřichou
- Čínská polévka s ředkvičkami
- Ředkvičkové máslo
- Ředkvičky zapečené s medem a skořicí
Připravila Jana Kopřivová