0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s bílky, které zbyly z vánočního pečení?

Co s bílky, které zbyly z vánočního pečení?
sdílet:

Zbývají vám při pečení cukroví a vánoček v lednici spousty vaječných bílků a přemýšlíte, co s nimi, aby nepřišly nazmar? Máme pro vás několik tipů na zpracování těchto přebytků. Nápady, co s nimi ve vánočním čase, se vám budou navíc hodit i v případě, že už nepečete, ale pustíte se do přípravy domácího vaječného likéru.

Lednice každé rodiny se v tomto adventním čase plní ingrediencemi pro přípravu vánočního pečiva a cukroví. Co ale se zbylými bílky? Nejvíce jich zbyde po pečení vánoček nebo přípravě domácího vaječného likéru. Podívejte se na naše tipy, jak zužitkovat přebytečné bílky.

Cukroví z bílků

Jako ideální zpracování zbylých bílků se nabízí připravit další cukroví.

Bílková poleva na zdobení

Na talíři s cukrovím rozhodně nesmí chybět perníčky. Cukroví, které často začínáme péct už s první adventní svíčkou. Pokud se chystáte perníčky zdobit, budou bílky v lednici skvělým pomocníkem. Stačí kapka citronové šťávy, moučkový cukr a z pár bílků díky důkladnému šlehání vytvoříte skvělou zdobící polevu. Možností, jak zdobit, je nespočet. Podívejte se na naše tipy sepsané pod receptem na perníčky.

Omeleta z bílků

Nevíte, co k večeři a v lednici čeká několik bílků na zpracování? Namísto té klasické připravte vydatnou omeletu pouze z bílků. S přidáním oblíbených surovin, jako jsou například rajčata, hrášek, šunka, sýr, bylinky, vykouzlíte dokonalou večeři. Zkuste si takto upravit recept na omeletu s hráškem

Jak uchovat bílky?

V případě, že nemáte času nazbyt a nechce se vám bílky zpracovávat, jednoduše je zamrazte.

  • Připravte si čistou nádobu, kterou bílky v ideálním případě naplňte pár milimetrů pod okraj, uzavřete, označte počtem bílků a datem a šup s bílky do mrazáku.
  • Zmrazené vydrží až půl roku a vyndat je můžete kdykoli bude třeba. Dopřejte jim však šetrné rozmrazení v pokojové teplotě. 

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč