Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

1 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 203 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané plněné papriky mají nespočet variací. Od veganských až po opravdu masité. My jsme se drželi vegetariánské střední cesty.

Suroviny

paprika 3 ks
různobarevné velké kulaté, rozpůlené a zbavené semínek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 hrst
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
baby špenát 125 g
voda 500 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
kuskus 250 g
oregano 1 ČL
sušené
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky dejte řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem, potřete je 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte 20–25 minut doměkka v předehřáté troubě.

2 V pánvi na středním plameni nasucho opražte piniové oříšky dozlatova. Oříšky vysypte do misky a dejte stranou.

3 V uvolněné pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Pak přidejte baby špenát, nechte jej zavadnout, zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny vsypte kuskus, přidejte sušené oregano, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte, stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut odstát pod pokličkou.

4 Upečené papriky naplňte připravenou kuskusovou směsí, ozdobte rozdrobeným sýrem a opraženými piniovými oříšky a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vyhrajte si s náplní: místo kuskusu použijte bulgur, quinou či jáhly a bylinky můžete použít i čerstvé – podle chuti a podle toho, co je zrovna po ruce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit