Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Plněné papriky s kuskusem a fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 203 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané plněné papriky mají nespočet variací. Od veganských až po opravdu masité. My jsme se drželi vegetariánské střední cesty.

Suroviny

různobarevné velké kulaté, rozpůlené a zbavené semínek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 hrst
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
voda 500 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
kuskus 250 g
oregano 1 ČL
sušené
lze nahradit balkánským sýrem

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky dejte řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem, potřete je 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte 20–25 minut doměkka v předehřáté troubě.

2

V pánvi na středním plameni nasucho opražte piniové oříšky dozlatova. Oříšky vysypte do misky a dejte stranou.

3

V uvolněné pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Pak přidejte baby špenát, nechte jej zavadnout, zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny vsypte kuskus, přidejte sušené oregano, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte, stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut odstát pod pokličkou.

4

Upečené papriky naplňte připravenou kuskusovou směsí, ozdobte rozdrobeným sýrem a opraženými piniovými oříšky a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vyhrajte si s náplní: místo kuskusu použijte bulgur, quinou či jáhly a bylinky můžete použít i čerstvé – podle chuti a podle toho, co je zrovna po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč