0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 203 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané plněné papriky mají nespočet variací. Od veganských až po opravdu masité. My jsme se drželi vegetariánské střední cesty.

Suroviny

paprika 3 ks
různobarevné velké kulaté, rozpůlené a zbavené semínek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 hrst
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
voda 500 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
kuskus 250 g
oregano 1 ČL
sušené
lze nahradit balkánským sýrem

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky dejte řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem, potřete je 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte 20–25 minut doměkka v předehřáté troubě.

2

V pánvi na středním plameni nasucho opražte piniové oříšky dozlatova. Oříšky vysypte do misky a dejte stranou.

3

V uvolněné pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Pak přidejte baby špenát, nechte jej zavadnout, zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny vsypte kuskus, přidejte sušené oregano, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte, stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut odstát pod pokličkou.

4

Upečené papriky naplňte připravenou kuskusovou směsí, ozdobte rozdrobeným sýrem a opraženými piniovými oříšky a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vyhrajte si s náplní: místo kuskusu použijte bulgur, quinou či jáhly a bylinky můžete použít i čerstvé – podle chuti a podle toho, co je zrovna po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč