0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 203 g
Tuky 80 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané plněné papriky mají nespočet variací. Od veganských až po opravdu masité. My jsme se drželi vegetariánské střední cesty.

Suroviny

paprika 3 ks
různobarevné velké kulaté, rozpůlené a zbavené semínek
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 hrst
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
baby špenát 125 g
voda 500 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
kuskus 250 g
oregano 1 ČL
sušené
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Papriky dejte řezem nahoru na plech vyložený pečicím papírem, potřete je 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte 20–25 minut doměkka v předehřáté troubě.

2

V pánvi na středním plameni nasucho opražte piniové oříšky dozlatova. Oříšky vysypte do misky a dejte stranou.

3

V uvolněné pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli a rozvonět česnek. Pak přidejte baby špenát, nechte jej zavadnout, zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Do vroucí tekutiny vsypte kuskus, přidejte sušené oregano, podle chuti osolte, opepřete, promíchejte, stáhněte z ohně a nechte 10–15 minut odstát pod pokličkou.

4

Upečené papriky naplňte připravenou kuskusovou směsí, ozdobte rozdrobeným sýrem a opraženými piniovými oříšky a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Vyhrajte si s náplní: místo kuskusu použijte bulgur, quinou či jáhly a bylinky můžete použít i čerstvé – podle chuti a podle toho, co je zrovna po ruce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit