Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalé topinky: Aby vám nebylo špatně použijte správný chleba, anebo je zkuste upéct v troubě

Pikantní topinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky.

Příprava topinek je jednoduchá a pokrm můžete přizpůsobit svým chuťovým preferencím. Chléb nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně jednoho centimetru.

  • Na přípravu topinek je ideální chleba typu šumava. Dbejte na to, aby byly krajíce rovně ukrojené – nakrájejte je v kráječi nebo rovnou kupte krájený chléb.
  • Na topinky se hodí jak čerstvý, tak i starší chléb (ten na rozdíl od čerstvého nasákne méně tuku).
  • Topinky můžete smažit na oleji nebo na sádle. Vrstva horkého tuku v pánvi by měla být asi na prst vysoká. Pak do ní vložte plátky chleba a opečte je z obou stran dozlatova. Vyjměte, osušte ubrouskem, osolte a potřete stroužkem česneku.
  • Pokud vám bývá po klasických smažených topinkách těžko, potřete chléb pomocí mašlovačky olejem a pak ho opečte nasucho v pánvi nebo v troubě. Můžete ho také opéct v toustovači a pak potřít olejem.

Topinky jsou skvělým způsobem, jak využít starý chleba. Osmažením rázem vytvoříte nový pokrm. Na křupavý plátek můžete servírovat tatarák, různé pomazánky (tvarůžkovou, z trhaného masa) nebo třeba ďábelskou směs z mletého masa.

Nejlepší topinky? Ty ďábelské

Ďábelské topinky jsou klasikou českých hospod. Základem ďábelské směsi je mleté hovězí maso, nesmí chybět česnek, cibule a čerstvá chilli paprička. Hotové topinky s pálivou směsí posypte strouhaným sýrem a ozdobte petrželkou. Říz ďábelských topinek můžete ještě podpořit, když opečený krajíc potřete z obou stran česnekem.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín