Jak připravit dokonalé topinky

sdílet:
Topinky má každý rád! Nejen z nostalgie, ale také pro jejich snadnou přípravu, skvělou chuť a spoustu variant. Tady jsou naše tipy, jak usmažit božské topinky.
  • Na přípravu topinek je ideální chleba typu šumava. Dbejte na to, aby byly krajíce rovně ukrojené – nakrájejte je v kráječi nebo rovnou kupte krájený chléb.
  • Na topinky se hodí jak čerstvý, tak i starší chléb (ten na rozdíl od čerstvého nasákne méně tuku).
  • Topinky můžete smažit na oleji nebo na sádle. Vrstva horkého tuku v pánvi by měla být asi na prst vysoká. Pak do ní vložte plátky chleba a opečte je z obou stran dočervena. Vyjměte, osušte ubrouskem, osolte a potřete stroužkem česneku.
  • Pokud vám bývá po klasických smažených topinkách těžko, potřete chléb pomocí mašlovačky olejem a pak ho opečte nasucho v pánvi nebo v troubě. Můžete ho také opéct v toustovači a pak potřít olejem.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit