Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zažehněte oheň na jazyku a pochutnejte si. Jak připravit nejlepší ďábelské topinky

Pikantní topinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavá topinka s pikantní směsí je ideální pohoštění pro návštěvu, přátele či rodinu. Poslouží také jako vydatná večeře pro ty, kteří ostré milují. Ďábelskou směs na topinky můžete zavařit a topinky pak připraviit, i když doma nezbývá nic než starý chléb.

Máte to rádi pálivé? Ten správný oheň v ústech vám zažehnou dokřupava opečené topinky s pikantní směsí. Tu si můžete připravit jak s pořádnou porcí masa, tak ve vegetariánské variantě.

Masová ďábelská směs na topinky

Patříte mezi milovníky masových pokrmů a chcete si připravit topinky jako hlavní chod? Pak je pro vás ďábelská směs pravou volbou. Základem ďábelské směsi je mleté hovězí maso, nesmí chybět česnek, cibule a čerstvá chilli paprička. Hotové topinky s pálivou směsí posypte strouhaným sýrem a ozdobte petrželkou.

  • S přípravou nespěchejte, masu i zelenině dopřejte čas a nechte směs důkladně spojit. Na vaření si vyhraďte přibližně hodinu času.

Vegetariánské pikantní topinky

Ďábelskou směs připravíte snadno také ve vegetariánské variantě. Na vegetariánskou ďábelskou směs budete potřebovat základ z cibule, česneku a chilli papričky. K základu následně přidejte červenou papriku nakrájenou na proužky, rajský protlak, krájená či pasírovaná rajčata a dochuťte solí, pepřem, případně přidejte i lžičku cukru pro dokonale vyladěnou kombinaci slané, kyselé a sladké chuti.

  • Chcete-li dodat pokrmu bílkoviny, pak můžete přidat nadrobno nakrájené tofu.
  • Do směsi můžete přidat také červenou čočku nebo uvařené fazole. Podpoříte tím nejen skvělou chuť, ale i nutriční hodnotu a sytost jídla.
  • V sezóně cuket vyzkoušejte přípravu cuketové topinkové směsi, která se může stát pravidelnou součástí našich letních večeří.

Jak na nejlepší topinky?

Bez dokonalé, dokřupava opečené topinky by to zkrátka nešlo. Tu nejlépe připravíte spíše ze staršího chleba. Říz ďábelských topinek můžete ještě podpořit, když opečený krajíc potřete z obou stran česnekem.

  • V pánvi si na středním až vyšším plameni rozehřejte tuk. Plátky chleba opečte dozlatova z obou stran. Dbejte na to, aby se nepřipálily. Křupavé topinky odkládejte na papírovou utěrku a nechte okapat přebytečný tuk.

Tip na závěr: Máte rádi topinkové směsi a chcete je mít vždy při ruce? Připravte si je do zásoby a zavařte! Pak už jen stačí mít doma pár přebytků staršího pečiva a rychlá chutná večeře je do pár minut na stole.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín