Jak připravit skvělé bramborové těsto

sdílet:
Poradíme vám, jak na bramborové těsto, aby se po vašich bramborových knedlících jen zaprášilo. Správný postup má několik základních kroků.

1. Vyberte správné brambory


Na bramborové těsto použijte brambory varného typu B-C nebo C (co ,nejstarší‘).

2. Brambory správně uvařte


Jsou dvě možnosti, kdy brambory vařit – den dopředu ve slupce a nechat úplně vychladnout, nebo v den přípravy těsta. Potom můžete vařit se slupkou či bez (podle receptu), podstatné je, abyste čerstvě uvařené brambory zpracovali pěkně zatepla.

3. Úpravu neodkládejte


Pro bramborová těsta obecně (dokonce i pro kynuté) platí, že čím rychleji je zaděláte a uvaříte, osmažíte nebo opečete, tím lépe. V žádném případě si těsta neschovávejte – roztekla by se vám. Pokud vám ovšem zbudou hotové knedlíky, můžete si je zamrazit na později.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit