
Bramborové koblížky s dušenými jablky
U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení.
Vydání: 2015/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- základní bramborové těsto
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 sáček kypřicího prášku
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání šlehačka na ozdobení
- 4 jablka, nakrájená na plátky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce rozinek, propláchnutých
- 2 lžíce nahrubo sekaných lískových oříšků
NA DUŠENÁ JABLKA
Příprava jídla
1 Poduste přísady na dušená jablka tak, aby se chutě propojily, ale jablka zůstala ještě pevná. Nechte vychladnout.
2 Do základního bramborového těsta zapracujte krupicový cukr a kypřicí prášek. Rozválejte na plát silný asi 2cm. Vykrajujte kolečka zhruba o průměru 6cm. Pokud nemáte formičku, jde to i sklenkou.
3 V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vkládejte do něj vykrájené koblihy. Při smažení nabudou a měly by plavat. Během smažení jednou obraťte. Zlatavé koblížky vyjměte a dejte odkapat na papírové utěrky. Podávejte ozdobené šlehačkou, s dušenými jablky a pocukrované.
Přidat komentář