Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové koblížky s dušenými jablky

U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15

Ingredience

    • základní bramborové těsto 
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na posypání šlehačka na ozdobení

    NA DUŠENÁ JABLKA

    • 4 jablka, nakrájená na plátky 
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 4 lžíce cukru
    • 1 lžička mleté skořice 
    • 2 lžíce rozinek, propláchnutých
    • 2 lžíce nahrubo sekaných lískových oříšků 

Příprava jídla

1 Poduste přísady na dušená jablka tak, aby se chutě propojily, ale jablka zůstala ještě pevná. Nechte vychladnout.

2 Do základního bramborového těsta zapracujte krupicový cukr a kypřicí prášek. Rozválejte na plát silný asi 2cm. Vykrajujte kolečka zhruba o průměru 6cm. Pokud nemáte formičku, jde to i sklenkou.

3 V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vkládejte do něj vykrájené koblihy. Při smažení nabudou a měly by plavat. Během smažení jednou obraťte. Zlatavé koblížky vyjměte a dejte odkapat na papírové utěrky. Podávejte ozdobené šlehačkou, s dušenými jablky a pocukrované. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové těsto

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Šneci s ořechy a rumovou polevou

30 podzimních jablečných sladkostí

Vášeň pro jablka

Česká kuchyně – sladká jídla

Koblihy a spol.

REKLAMA

Přidat komentář