Bramborové koblížky s dušenými jablky

Bramborové koblížky s dušenými jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 992 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 191 g
Tuky 19 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení. 

Související recepty

Suroviny

bramborové těsto
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1
olej
na smažení
moučkový cukr
na posypání, šlehačka na ozdobení
Na dušená jablka
jablka 4 ks
nakrájené na plátky
citronová štáva 1 PL
cukr 4 PL
skořice 1 ČL
rozinky 2 PL
propláchnuté
lískové oříšky 2 PL
nahrubo nasekané

1 Poduste přísady na dušená jablka tak, aby se chutě propojily, ale jablka zůstala ještě pevná. Nechte vychladnout.

2 Do základního bramborového těsta zapracujte krupicový cukr a kypřicí prášek. Rozválejte na plát silný asi 2cm. Vykrajujte kolečka zhruba o průměru 6cm. Pokud nemáte formičku, jde to i sklenkou.

3 V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vkládejte do něj vykrájené koblihy. Při smažení nabudou a měly by plavat. Během smažení jednou obraťte. Zlatavé koblížky vyjměte a dejte odkapat na papírové utěrky. Podávejte ozdobené šlehačkou, s dušenými jablky a pocukrované. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit