0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové koblížky s dušenými jablky

Bramborové koblížky s dušenými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové koblížky s dušenými jablky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 992 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 191 g
Tuky 19 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení. 

Suroviny

bramborové těsto
podle našeho receptu
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej
na smažení
moučkový cukr
na posypání
ušlehaná, k ozdobení
Na dušená jablka
nakrájená na plátky
citronová šťáva 1 PL
krupicový cukr 4 PL
skořice 1 ČL
rozinky 2 PL
propláchnuté
lískové oříšky 2 PL
nahrubo nasekané

1 Poduste přísady na dušená jablka tak, aby se chutě propojily, ale jablka zůstala ještě pevná. Nechte vychladnout.

2 Do základního bramborového těsta zapracujte krupicový cukr a kypřicí prášek. Rozválejte na plát silný asi 2cm. Vykrajujte kolečka zhruba o průměru 6cm. Pokud nemáte formičku, jde to i sklenkou.

3 V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vkládejte do něj vykrájené koblihy. Při smažení nabudou a měly by plavat. Během smažení jednou obraťte. Zlatavé koblížky vyjměte a dejte odkapat na papírové utěrky. Podávejte ozdobené šlehačkou, s dušenými jablky a pocukrované. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...