Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové koblížky s dušenými jablky
Bramborové koblížky s dušenými jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové koblížky s dušenými jablky

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 992 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 191 g
Tuky 19 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U bramborových koblížků nehrozí, že nasají tuk ze smažení. 

Suroviny

bramborové těsto
podle našeho receptu
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
olej
na smažení
na posypání
ušlehaná, k ozdobení
Na dušená jablka
nakrájená na plátky
propláchnuté
lískové oříšky 2 PL
nahrubo nasekané

Postup

1

Poduste přísady na dušená jablka tak, aby se chutě propojily, ale jablka zůstala ještě pevná. Nechte vychladnout.

2

Do základního bramborového těsta zapracujte krupicový cukr a kypřicí prášek. Rozválejte na plát silný asi 2cm. Vykrajujte kolečka zhruba o průměru 6cm. Pokud nemáte formičku, jde to i sklenkou.

3

V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vkládejte do něj vykrájené koblihy. Při smažení nabudou a měly by plavat. Během smažení jednou obraťte. Zlatavé koblížky vyjměte a dejte odkapat na papírové utěrky. Podávejte ozdobené šlehačkou, s dušenými jablky a pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...