0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 172 g
Tuky 83 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás! 

Suroviny

švestky 750 g
nebo blumy
marcipán 50 g
nakrájený na kostky
bramborové těsto
podle našeho receptu
Na dokončení
mák mletý 4 PL
moučkový cukr 4 PL
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

2 Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit