
Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem
Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás!
Vydání: 2015/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- cca 750g švestek nebo blum
- 50g marcipánu, nakrájeného na kostky
- základní bramborové těsto
- 4 lžíce mletého máku
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce másla, rozpuštěného
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.
2 Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Přidat komentář