Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 172 g
Tuky 83 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás! 

Související recepty

Suroviny

švestky 750 g
nebo blumy
marcipán 50 g
nakrájený na kostky
bramborové těsto
podle našeho receptu
Na dokončení
mák mletý 4 PL
moučkový cukr 4 PL
máslo 4 PL
rozpuštěné

1 Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

2 Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit