Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem
Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1421 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 172 g
Tuky 83 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás! 

Náš tip: CHCETE NĚCO MÉNĚ SOFISTIKOVANÉHO? Připravte si švestkové bramborové knedlíky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

nebo blumy
nakrájený na kostky
bramborové těsto
podle našeho receptu
Na dokončení
mák mletý 4 PL
rozpuštěné

Postup

1

Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

2

Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...