Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás!
Postup
1
Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.
2
Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- 22 sladkých makových receptů(22 receptů)
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů)
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů)
- Putování za švestkovou vůní(17 receptů)
- 11 skvělých receptů, jak připravit brambory na sladko(11 receptů)