Naučte se vídeňskou legendu. Z jednoho jídla připravíte hned tři varianty.
Smažený řízek patří k jídlům, která se na talíři dlouho neohřejí. Ten z jemného telecího masa vám představíme ve třech báječných kombinacích. Stačí si připravit řízky do mrazáku do zásoby a pak už jen postupně vytahovat a smažit a smažit. Nezapomeňte však na následující pravidla mražení:
- V mrazničce vydrží obalené, ale neusmažené řízky až tři měsíce.
- Pro rozmrazení vyjměte požadovaný počet řízků a položené vedle sebe je v chladničce nechte zcela rozmrazit.
- Stejným způsobem samozřejmě můžete připravit a zamrazit řízky z vepřového nebo kuřecího masa.
- Přímo maso se nesolí záměrně, aby nepustilo šťávu, ale komu nestačí sůl přidaná do strouhanky, může zariskovat.
Náš tip: Zkuste experimentovat s bylinkami přidanými do strouhanky – skvělá je petrželka a tymián.