0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klasika k obědu: telecí řízek

smažený řízek
ZDROJ: Flickr.com, Daniel Ray
sdílet:

Naučte se vídeňskou legendu. Z jednoho jídla připravíte hned tři varianty.

Smažený řízek patří k jídlům, která se na talíři dlouho neohřejí. Ten z jemného telecího masa vám představíme ve třech báječných kombinacích. Stačí si připravit řízky do mrazáku do zásoby a pak už jen postupně vytahovat a smažit a smažit. Nezapomeňte však na následující pravidla mražení:

  1. V mrazničce vydrží obalené, ale neusmažené řízky až tři měsíce.
  2. Pro rozmrazení vyjměte požadovaný počet řízků a položené vedle sebe je v chladničce nechte zcela rozmrazit.
  3. Stejným způsobem samozřejmě můžete připravit a zamrazit řízky z vepřového nebo kuřecího masa.
  4. Přímo maso se nesolí záměrně, aby nepustilo šťávu, ale komu nestačí sůl přidaná do strouhanky, může zariskovat.

Náš tip: Zkuste experimentovat s bylinkami přidanými do strouhanky – skvělá je petrželka a tymián.

4× telecí řízek:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč