Zhruba 10 minut před tím, než by čočka měla být dovařená, vykostěte uvařená uzená kolena a zbavte je tuku a kůží – měli byste získat hromádku čistého masa. To nakrájejte nebo natrhejte na kousky. Vmíchejte do uvařené čočky spolu s petrželkou. Důkladně opepřete, případně zvlhčete trochou vývaru. Podávejte.
4 tipy pro ještě větší úspěch
- Uzená kolena namočte přes noc do studené vody a uložte do chladu. Druhý den je slijte, opláchněte studenou vodou a spařte stejně jako výše.
- Vařte opravdu tak dlouho, jak je uvedeno v receptu, jen tak se doberete dokonalého výsledku.
- Nejlepší čočka do tohoto receptu je francouzská zelená z Puy, ale to neznamená, že nemůžete vařit z té, kterou máte zrovna doma.
- Když na to přijde, nemusíte se mořit s krájením zeleniny do čočky nadrobno, můžete klidně vařit větší kousky – je to jen otázka vzhledu konečného jídla.
A ještě můžete přidat
- Na konci vaření vmíchejte do čočky pár nasekaných rajčat.
- Před podáváním vmíchejte pár lžic zakysané smetany.
Co můžete udělat předem
Uzená kolena můžete uvařit dva dny dopředu. Nechte je vychladnout ve vývaru, pak je vyjměte a dejte do chladničky. Vývar slijte a dejte rovněž chladit. Než začnete vařit čočku, oberte maso a ohřejte vývar. Maso ohřejte s čočkou v bodu 5, podle potřeby přidejte vývar navíc.