Medové dezerty

sdílet:
Sladké jako med, nebo ještě sladší? Ochutnejte naše medové dezerty. Mazat med kolem pusy tentokrát povoleno!
Hrušky glazované v omáčce z medu, másla a pomerančového likéru chutnají fantasticky. Servírujte je s kopečkem vanilkové zmrzliny a poctivé šlehačky. Podobně můžete upravit i jablka. Pokud rádi experimentujete, glazujte stejným způsobem jako hrušky i kolečka citronů či pomerančů – můžete si je dát na toust spolu s ricottou.

Snídáte rádi lívance? Ochutnejte medové lívanečky se skořicovým máslem. Díky podmáslí jsou nadýchané, med je jemně osladí. Ušlehejte k nim medové máslo se skořicí, a máte báječnou snídani do postele. Pokud vám máslo zbude, namažte si ho třeba na opečený toust.

Vyrobte si domácí nutelu z lískových oříšků, čokolády, mléka a medu. Skvělá je na ještě teplé palačinky nebo vánočku. Na čokoládovou pomazánku z obchodu si už ani nevzpomenete.

Občas je to vážně jednoduché. Smícháte jen dvě ingredience, a máte skvělou lahůdku. Jen sezamová semínka a med vám stačí na výrobu křupavých sezamových tyčinek. Vezměte si je s sebou do práce – zdravé mlsání vám zpříjemní den.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit