0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazované hrušky

Glazované hrušky

3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 269 g
Tuky 62 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, rychlý a božsky dobrý dezert, kterým si každého okamžitě podmaníte.

Suroviny

máslo 75 g
med 250 ml
likér 2 PL
s pomerančovou příchutí, např. Franzini nebo Contreau
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
pomerančová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
hruška 4 ks
přepůlené a oloupané

1 Máslo, med a likér důkladně prošlehejte v hlubší pánvi, pak přidejte citrusovou kůru a hrušky a přiveďte k varu. Ihned snižte teplotu a nechte probublávat 15 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Pomerančový likér by měl mít čestné místo ve vaší kredenci. Například triple sec Franzini, destilát z pomerančové šťávy, je nejen úžasný v našem receptu, ale je vhodný i pro koktejly Cosmopolitan, White Lady nebo sorbety. Lahev stojí okolo 300 korun. Cointreau je zase francouzský hořkosladký likér se 40 % alkoholu vyráběný podle tajné receptury. Vzniká spojením lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusů. Cena je 400–700 korun.

TIP
Vykoupat v medu můžete i citrony. Lahodné jsou na rozpečeném chlebu s ricottou. Nechte 1 citron pokrájený na kolečka 3-4 minuty mírně probublávat v 250ml medu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit