0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 269 g
Tuky 62 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, rychlý a božsky dobrý dezert, kterým si každého okamžitě podmaníte.

Suroviny

máslo 75 g
med 250 ml
likér 2 PL
s pomerančovou příchutí, např. Franzini nebo Contreau
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
pomerančová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
přepůlené a oloupané

Postup

1

Máslo, med a likér důkladně prošlehejte v hlubší pánvi, pak přidejte citrusovou kůru a hrušky a přiveďte k varu.

2

Ihned snižte teplotu a nechte probublávat 15 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Pomerančový likér by měl mít čestné místo ve vaší kredenci. Například triple sec Franzini, destilát z pomerančové šťávy, je nejen úžasný v našem receptu, ale je vhodný i pro koktejly Cosmopolitan, White Lady nebo sorbety. Lahev stojí okolo 300 korun. Cointreau je zase francouzský hořkosladký likér se 40 % alkoholu vyráběný podle tajné receptury. Vzniká spojením lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusů. Cena je 400–700 korun.

TIP
Vykoupat v medu můžete i citrony. Lahodné jsou na rozpečeném chlebu s ricottou. Nechte 1 citron pokrájený na kolečka 3-4 minuty mírně probublávat v 250ml medu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč