Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 269 g
Tuky 62 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, rychlý a božsky dobrý dezert, kterým si každého okamžitě podmaníte.

Suroviny

med 250 ml
s pomerančovou příchutí, např. Franzini nebo Contreau
jemně nastrouhaná
jemně nastrouhaná
přepůlené a oloupané

Postup

1

Máslo, med a likér důkladně prošlehejte v hlubší pánvi, pak přidejte citrusovou kůru a hrušky a přiveďte k varu.

2

Ihned snižte teplotu a nechte probublávat 15 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Pomerančový likér by měl mít čestné místo ve vaší kredenci. Například triple sec Franzini, destilát z pomerančové šťávy, je nejen úžasný v našem receptu, ale je vhodný i pro koktejly Cosmopolitan, White Lady nebo sorbety. Lahev stojí okolo 300 korun. Cointreau je zase francouzský hořkosladký likér se 40 % alkoholu vyráběný podle tajné receptury. Vzniká spojením lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusů. Cena je 400–700 korun.

TIP
Vykoupat v medu můžete i citrony. Lahodné jsou na rozpečeném chlebu s ricottou. Nechte 1 citron pokrájený na kolečka 3-4 minuty mírně probublávat v 250ml medu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín