Glazované hrušky

Glazované hrušky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 269 g
Tuky 62 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý, rychlý a božsky dobrý dezert, kterým si každého okamžitě podmaníte.

Suroviny

máslo 75 g
med 250 ml
likér 2 PL
s pomerančovou příchutí, např. Franzini nebo Contreau
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
pomerančová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
hrušky 4 ks
přepůlené a oloupané

1 Máslo, med a likér důkladně prošlehejte v hlubší pánvi, pak přidejte citrusovou kůru a hrušky a přiveďte k varu. Ihned snižte teplotu a nechte probublávat 15 minut nebo dokud hrušky nezměknou. Podávejte se šlehačkou nebo zmrzlinou.

NĚCO NAVÍC
Pomerančový likér by měl mít čestné místo ve vaší kredenci. Například triple sec Franzini, destilát z pomerančové šťávy, je nejen úžasný v našem receptu, ale je vhodný i pro koktejly Cosmopolitan, White Lady nebo sorbety. Lahev stojí okolo 300 korun. Cointreau je zase francouzský hořkosladký likér se 40 % alkoholu vyráběný podle tajné receptury. Vzniká spojením lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusů. Cena je 400–700 korun.

TIP
Vykoupat v medu můžete i citrony. Lahodné jsou na rozpečeném chlebu s ricottou. Nechte 1 citron pokrájený na kolečka 3-4 minuty mírně probublávat v 250ml medu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit