Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pralinky jako od cukrářského mistra si můžete připravit i doma. Vystačíte si s pekáčkem

Čokoládové pralinky
ZDROJ: Yulia Khlebnikova/Unsplash
sdílet:

Poradíme, jak na to a co vše budete k přípravě domácích pralinek potřebovat. Připravte pro své hosty pravé čokoládové bonbonky ke kávě a překvapte je vlastnoruční výrobou této belgické speciality.

Čokoládové pralinky vznikly počátkem 20. století v Belgii, kde se také zrodil první čokoládový bonbon. Mistři čokolády dokázali od té doby vytvořit naprosto ohromující kousky.

Poradíme vám, jak si vytvořit lahodné čokoládové bonbonky doma. Jakmile si osvojíte základní pravidla, můžete přidávat libovolné ingredience podle vlastní chuti.

Výbava na domácí výrobu pralinek

Zatímco na přípravu čokoládových lanýžů, které rozhodně můžeme zahrnout do světa pralinek, vám postačí pro tvarování polévková lžíce, k výrobě čokoládových pralinek vezměte na pomoc formu.

  • Formy jsou k sehnání v různých tvarech a velikostech, vybírat můžete skutečně z velmi pestré škály typů a tvarů. Velice oblíbená bývají například srdíčka.
  • Není to však nezbytnost a chcete-li se pustit do výroby okamžitě a formu při ruce nemáte, zkuste například pralinky s arašídovým máslem, u kterých si vystačíte s čtvercovou formou nebo pekáčkem a hotovou pralinkovou hmotu následně rozkrájíte na malé čtverečky.
  • Chcete-li vyzkoušet zdravější verzi sladkých pralinek, k jejichž přípravě nepotřebujete žádné extra vybavení, pusťte se do výroby likérových pralinek s datlemi a rozinkami. Do dvaceti minut připravené kuličky dejte na hodinu do lednice ztuhnout.

Pralinky jako z luxusní chocolaterie

Základem pro ty nejlepší pralinky je čokoláda, vždy sáhněte po té s podílem kakaa nad 60 %. A co dělá z obyčejného bonbonu skutečnou belgickou pralinku? Náplň! Setkat se můžete s náplněmi tekutými, pevnými nebo ve formě želé.

Tip redakce: Jakmile okusíte chuť čokoládových pralinek s portským vínem, už si klasickou bonboniéru zřejmě nikdy nekoupíte. Jejich dokonalá chuť a jemná, lesklá želé náplň z portského vína, tvoří unikátní kombinaci, které nelze odolat. 

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč