Podlehněte kouzlu domácích čokoládových pralinek

Podlehněte kouzlu domácích čokoládových pralinek
sdílet:

Pralinky jako od čokoládového mistra si nyní můžete připravit i doma. Povíme vám, jak na to a co vše budete k přípravě domácích pralinek potřebovat. Připravte pro své hosty pravé čokoládové pralinky ke kávě a překvapte je vlastnoruční výrobou této původem belgické speciality. 
 

Čokoládové pralinky vznikly počátkem 20. století v Belgii, kde se také zrodil první čokoládový bonbon. Mistři čokolády dokázali od té doby vytvořit naprosto neuvěřitelné ohromující kousky.

Do výroby drahých pralinek se zlatem se nepouštíme. Poradíme vám ale, jak si vytvořit lahodné čokoládové bonbonky doma. Jakmile si osvojíte základní pravidla, můžete přidávat libovolné ingredience podle vlastní chuti. 

Výbava na domácí výrobu pralinek

Zatímco na přípravu čokoládových lanýžů, které rozhodně můžeme zahrnout do světa pralinek, vám postačí pro tvarování polévková lžíce, k výrobě čokoládových pralinek vezměte na pomoc formu.

  • Formy jsou k sehnání v různých tvarech a velikostech, vybírat můžete skutečně z velmi pestré škály typů a tvarů. Velice oblíbená bývají například srdíčka.
  • Není to však nezbytnost a chcete-li se pustit do výroby okamžitě a formu při ruce nemáte, zkuste například pralinky s arašídovým máslem, u kterých si vystačíte s čtvercovou formou nebo pekáčkem a hotovou pralinkovou hmotu následně rozkrájíte na malé čtverečky. Jakmile pak hotové čtverečky polijete čokoládou, budete jistě stejně jako my nedočkavě vyčkávat na finální zatuhnutí a první ochutnání čokoládového ráje.
  • Chcete-li vyzkoušet zdravější verzi sladkých pralinek, k jejichž přípravě nepotřebujete žádné extra vybavení, pusťte se do výroby likérových pralinek s datlemi a rozinkami. Do dvaceti minut připravené kuličky dejte na hodinu do lednice ztuhnout a nechte se unášet sladkou chutí datlí s výjimečnou výživovou hodnotou. 

6x domácí bonbonky

6x domácí bonbonky

Více

Pralinky jako z luxusní chocolaterie

Základem pro ty nejlepší pralinky jsou kvalitní ingredience. Z nekvalitní čokolády dobrou pralinku zkrátka neuděláte, a tak vždy sáhněte po té lepší čokoládě s podílem kakaa nad 60 %. A co dělá z obyčejného bonbonu skutečnou belgickou pralinku? Vedle kvalitní čokolády je to náplň ladící ke zvolenému druhu čokolády.

  • Setkat se můžete s náplněmi tekutými, pevnými nebo ve formě želé.
  • Náplň pak funguje jako „třešnička na dortu” a dodává pralince správný šmrnc i jedinečnost.
  • Jakmile okusíte chuť čokoládových pralinek s portským vínem, už si klasickou bonboniéru zřejmě nikdy nekoupíte. Jejich dokonalá chuť a jemná, lesklá želé náplň z portského vína, tvoří unikátní kombinaci, které nelze odolat. 

Související články

Jak na to: vánoční polevy pro každé cukroví
  • Tipy a triky

Jak na to: vánoční polevy pro každé cukroví

Ta správná poleva udělá z obyčejné buchty slavnostní dort, stejným způsobem umí povýšit také běžné máslové sušenky na luxusní vánoční cukroví. Poradíme vám jak na ni. ...
5 nápadů, jak zdobit čokoládou
  • Tipy a triky

5 nápadů, jak zdobit čokoládou

Zakouzlete si s čokoládou. Pro vánoční pečení je naprosto nepostradatelná. Sluší polevě, krému i jinému zdobení.  ...
Autor: Šárka Měřičková

Obchod Apetit