0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ten jediný pravý! Salát Caesar

Ten jediný pravý! Salát Caesar
sdílet:

Udělejte si doma nejslavnější salát na světě tak, jak se patří. Populární kuchař Filip Sajler vás naučí správný postup a vysvětlí, jaké suroviny použít.

 

 

 

 

Salát Caesar mívá mnoho podob, bohužel i dost nepovedených, které vznikají libovolným zaměňováním pevně daných surovin a nedodržením tradiční receptury,“ říká Filip Sajler. „Je to podobné, jako kdybyste udělali španělský ptáček z vepřového masa a plnili ho, čím vás napadne. Jídlo by sice mohlo chutnat dobře, ale nemohli byste ho označovat za španělský ptáček,“ vysvětluje.

Správné ingredience na Caesar salát

  • Zálivka má jasně dané složení. Nesmějí v ní chybět čerstvé žloutky, dijonská hořčice, sardelky (ančovičky), estragonový ocet a panenský olivový olej. Máte-li obavu z čerstvých vajec, použijte pasterizovaná (případně můžete žloutky nahradit odpovídajícím množstvím majonézy a tu pak dochutit podle potřeby). Nevynechte ani estragonový vinný ocet (např. značky Carbonell je běžně dostupný), který má jemnou specifickou chuť.
  • Římský salát je šťavnatý a krásně křupavý listový salát s výraznou chutí. „Rozhodně ho nenahrazujte jiným salátem, ani ledovým, jak to v některých restauracích dělají,“ říká Filip Sajler. Římský (a ještě ledový) salát se na rozdíl od jiných druhů netrhá, ale krájí.
  • Parmazán hraje v salátu Caesar také nezastupitelnou roli. Nastrouhejte ho na hoblinky škrabkou na brambory, na hrubém struhadle či plátkovačem na sýry. Chuti originálního parmazánu se pochopitelně nic nevyrovná, ale když použijete jeho levnější alternativy, jako jsou Grana Padano nebo Gran Moravia, neuděláte chybu.
  • Krutony by měly být z kvalitního bílého pečiva, nejlépe den starého. Takové je na opékání vhodnější než úplně čerstvé – líp se tak dopracujete k cíli: ke křupavým krutonům s měkkým vnitřkem.

Připravte si salát Caesar podle receptu Filipa Sajlera. V létě patří k nejlepším večeřím.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč