Fazolkový salát à la Caesar

Fazolkový salát à la Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fazolkový salát à la Caesar

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4425 kcal
Bílkoviny 246 g
Cukr 110 g
Tuky 324 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Volně jsme se inspirovali klasickým salátem Caesar, vypůjčili si jeho nepřekonatelnou zálivku a zkombinovali ji se zelenými fazolkami. Výsledek nás naprosto uchvátil! 

Související recepty

Salát Caesar

Svěží, pikantní, a přitom prostý. Takový je salát ...

Suroviny

slanina 120 g
libovější, v plátcích
kuřecí prsa 2 ks
velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
fazolky zelené 700 g
očištěné
parmazán 3 hrsti
sardelky
filátka, nasekaná (nemusí být)
Na krutony
ciabatta 1 ks
menší, nakrájená nebo natrhaná
olivový olej 1 PL
Na zálivku
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sardelky 2 ks
filátka
citronová štáva 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
majonéza 240 ml
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno
mléko 4 PL
2–4 podle potřeby, na ředění
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na zálivku rozmixujte všechny suroviny dohladka (začněte se 2 lžícemi mléka). Podle chuti dolaďte solí a pepřem a podle potřeby nařeďte ještě trochou mléka (ale nepřežeňte to, aby zálivka přilnula k ostatním přísadám). Odložte do chladničky.

2

Slaninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 10–15 minut dokřupava, pak ji osušte papírovými utěrkami.

3

Současně vložte druhý plech s ciabattou na krutony promíchanou s olejem a upečte dozlatova (během pečení 1–2x protřeste).

4

Mezitím kuřecí prsní řízky vodorovně rozpulte (aby vznikly ploché plátky). Z obou stran osolte a opepřete. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Opékejte nejprve 5 minut z jedné strany, pak obraťte a opékejte z druhé strany 2 minuty. Vyjměte z pánve, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat (šťáva vytékající poté po zapíchnutí nože doprostřed masa by měla vytékat čirá). Pak maso úhledně nakrájejte.

5

Vejce uvařte nahniličko: v rendlíku přiveďte k varu vodu, zmírněte oheň, vložte vejce a vařte 7–8 minut. Poté je slijte, pořádně zchlaďte v ledové vodě, oloupejte a rozpulte.

6

Fazolky povařte zhruba 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte dobře okapat či osušte v čisté utěrce.

7

K podávání promíchejte fazolky s polovinou kuřecího masa a vykřupané slaniny a s částí krutonů, trochou parmazánu a podle chuti i sardelovými filátky. Salát poklaďte rozpůlenými vejci, dalším parmazánem, zbývajícím masem a slaninou. Podle chuti opepřete. Zálivku a odložené krutony podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit