Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolkový salát à la Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4407 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 110 g
Tuky 320 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Volně jsme se inspirovali klasickým salátem Caesar, vypůjčili si jeho nepřekonatelnou zálivku a zkombinovali ji se zelenými fazolkami. Výsledek nás naprosto uchvátil! 

Suroviny

slanina 120 g
libovější, na plátky
velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
vejce 4 ks
fazolky zelené 700 g
parmazán 3 hrsti
ančovičky (konzerva)
nasekaná filátka (nemusí být)
Na krutony
menší, nakrájená nebo natrhaná
olivový olej 1 PL
Na zálivku
česnek 1 stroužek
prolisovaný
ančovičky (konzerva) 2 ks
filátka
hořčice dijonská 1 ČL
worchestrová omáčka 1 ČL
majonéza 240 ml
nastrouhaný najemno
2–4 podle potřeby, na ředění
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na zálivku rozmixujte všechny suroviny dohladka (začněte se 2 lžícemi mléka). Podle chuti dolaďte solí a pepřem a podle potřeby nařeďte ještě trochou mléka (ale nepřežeňte to, aby zálivka přilnula k ostatním přísadám). Odložte do chladničky.

2

Slaninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě 10–15 minut dokřupava, pak ji osušte papírovými utěrkami.

3

Současně vložte druhý plech s ciabattou na krutony promíchanou s olejem a upečte dozlatova (během pečení 1–2x protřeste).

4

Mezitím kuřecí prsní řízky vodorovně rozpulte (aby vznikly ploché plátky). Z obou stran osolte a opepřete. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Opékejte nejprve 5 minut z jedné strany, pak obraťte a opékejte z druhé strany 2 minuty. Vyjměte z pánve, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat (šťáva vytékající poté po zapíchnutí nože doprostřed masa by měla vytékat čirá). Pak maso úhledně nakrájejte.

5

Vejce uvařte nahniličko: v rendlíku přiveďte k varu vodu, zmírněte oheň, vložte vejce a vařte 7–8 minut. Poté je slijte, pořádně zchlaďte v ledové vodě, oloupejte a rozpulte.

6

Fazolky povařte zhruba 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte dobře okapat či osušte v čisté utěrce.

7

K podávání promíchejte fazolky s polovinou kuřecího masa a vykřupané slaniny a s částí krutonů, trochou parmazánu a podle chuti i sardelovými filátky. Salát poklaďte rozpůlenými vejci, dalším parmazánem, zbývajícím masem a slaninou. Podle chuti opepřete. Zálivku a odložené krutony podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč