Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 48 g
Tuky 190 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že jsou zdravotně nezávadné, takže jsme je nahradili smetanou. Výsledek je stejně skvělý!

Suroviny

římský salát 2
olej
na opečení krutonů a masa, nejlépe olivový
bageta 0.5 ks
bílá, na kostičky
kuřecí prsa 2 ks
sůl
pepř
parmazán
hobliny na ozdobu
Na zálivku
smetana 150 ml
12%
olivový olej 150 ml
citron 1 ks
šťáva
sardelová pasta 1 ČL
hořčice 2 ČL
francouzská
1 ČL
worcestrová omáčka
1.  Salát natrhejte na kousky a rozdělte na talíře. V pánvi rozpalte trochu oleje a dokřupava na něm opečte kostičky bagety. Pak je přesuňte do talíře nebo misky a dejte stranou. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte, aby byla co nejtenčí. Osolte je, opepřete a z obou stran osmahněte na troše oleje; trvá to asi dvanáct minut (podle tloušťky masa). Opečená prsíčka nechte v pánvi, přikryjte je alobalem nebo poklicí a nechte je chvíli odpočívat, aby pustila šťávu. Mezitím si připravte zálivku.

2.  V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Jde to i vidličkou, ale lépe vám poslouží elektrické metly nebo mixér. Do zálivky přilijte šťávu z pánve a kuřecí prsíčka rozkrájejte na proužky.

3.  Na listy salátu nasypte krutony a přelijte je zálivkou. Přidejte kousky kuřete a hobliny parmazánu.

Získejte náskok 
Krutony si můžete připravit i dva dny dopředu. Kuřecí prsa klidně opečte až dvě hodiny před podáváním – uchovejte je v lednici a nakrájejte až těsně před servírováním. Přibližně dvě hodiny vydrží v lednici i smíchaný dresink.

ZKUSTE TO JINAK 
Salát můžete ­ozdobit grilovanými krevetami, případně kousky uzeného lososa.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...

Obchod Apetit