Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2259 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 48 g
Tuky 190 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že jsou zdravotně nezávadné, takže jsme je nahradili smetanou. Výsledek je stejně skvělý!

Suroviny

římský salát 2
olej
na opečení krutonů a masa, nejlépe olivový
bageta 0.5 ks
bílá, na kostičky
kuřecí prsa 2 ks
sůl
pepř
parmazán
hobliny na ozdobu
Na zálivku
smetana 150 ml
12%
olivový olej 150 ml
citron 1 ks
šťáva
sardelová pasta 1 ČL
hořčice 2 ČL
francouzská
1 ČL
worcestrová omáčka
1.  Salát natrhejte na kousky a rozdělte na talíře. V pánvi rozpalte trochu oleje a dokřupava na něm opečte kostičky bagety. Pak je přesuňte do talíře nebo misky a dejte stranou. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte, aby byla co nejtenčí. Osolte je, opepřete a z obou stran osmahněte na troše oleje; trvá to asi dvanáct minut (podle tloušťky masa). Opečená prsíčka nechte v pánvi, přikryjte je alobalem nebo poklicí a nechte je chvíli odpočívat, aby pustila šťávu. Mezitím si připravte zálivku.

2.  V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Jde to i vidličkou, ale lépe vám poslouží elektrické metly nebo mixér. Do zálivky přilijte šťávu z pánve a kuřecí prsíčka rozkrájejte na proužky.

3.  Na listy salátu nasypte krutony a přelijte je zálivkou. Přidejte kousky kuřete a hobliny parmazánu.

Získejte náskok 
Krutony si můžete připravit i dva dny dopředu. Kuřecí prsa klidně opečte až dvě hodiny před podáváním – uchovejte je v lednici a nakrájejte až těsně před servírováním. Přibližně dvě hodiny vydrží v lednici i smíchaný dresink.

ZKUSTE TO JINAK 
Salát můžete ­ozdobit grilovanými krevetami, případně kousky uzeného lososa.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit