Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít stoprocentní jistotu, že jsou zdravotně nezávadné, takže jsme je nahradili smetanou. Výsledek je stejně skvělý!
Suroviny
Postup
Salát natrhejte na kousky a rozdělte na talíře. V pánvi rozpalte trochu oleje a dokřupava na něm opečte kostičky bagety. Pak je přesuňte do talíře nebo misky a dejte stranou. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte, aby byla co nejtenčí. Osolte je, opepřete a z obou stran osmahněte na troše oleje; trvá to asi dvanáct minut (podle tloušťky masa). Opečená prsíčka nechte v pánvi, přikryjte je alobalem nebo poklicí a nechte je chvíli odpočívat, aby pustila šťávu. Mezitím si připravte zálivku.
V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Jde to i vidličkou, ale lépe vám poslouží elektrické metly nebo mixér. Do zálivky přilijte šťávu z pánve a kuřecí prsíčka rozkrájejte na proužky.
Na listy salátu nasypte krutony a přelijte je zálivkou. Přidejte kousky kuřete a hobliny parmazánu.
Získejte náskok
Krutony si můžete připravit i dva dny dopředu. Kuřecí prsa klidně opečte až dvě hodiny před podáváním – uchovejte je v lednici a nakrájejte až těsně před servírováním. Přibližně dvě hodiny vydrží v lednici i smíchaný dresink.
ZKUSTE TO JINAK
Salát můžete ozdobit grilovanými krevetami, případně kousky uzeného lososa.
Komentáře