Oblíbený salát Caesar nastolil zvyk kombinovat ‚zeleň‘ s křupavými krutony.
Suroviny
římský salát
2
ks
bageta
½
ks
nakrájená na krutony
parmazán
1
PL
nastrouhaný
Na zálivku
sůl
1
ČL
cukr
1
ČL
ocet
1
PL
olivový olej
3
PL
Postup
1
Saláty dobře propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat nebo osušte v odstředivce. Prošlehejte suroviny na zálivku. Salát natrhejte na kousky a v míse promíchejte s krutonky, hrubě nastrouhaným nebo škrabkou naloupaným sýrem a zálivkou.
Salát labužníků Pro tuhle robustní, Římany ceněnou odrůdu je typické silné žebroví a podlouhlý vzrůst. Říká se mu i ‚Cos lettuce podle řeckého ostrova, kde se mu daří od starověku. Používají se hlavně srdíčka, známá také jako ‚little gem.
Komentáře