Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2811 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 138 g
Tuky 165 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.

Suroviny

rajčata cherry 400 g
lze vynechat
little gem salát 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
ančovičky (konzerva) 3 filety
hobliny, na posypání
Na dresink
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL

1 Rozpalte v troubě gril. Překrojte rajčata na poloviny, položte řezem vzhůru na plech, a pokud chcete, posypte moučkovým cukrem – krásně tak zkaramelizují. Vložte do trouby a zhruba 5 minut grilujte. Saláty překrojte a vložte k rajčatům. Vše na plechu osolte, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 5 minut pod gril, až saláty zezlátnou.

2 Připravte dresink. Do misky dejte prolisovaný česnek, žloutek, vinný ocet, dijonskou hořčici. Zamíchejte a začnete tenkým praménkem po troškách přilévat olivový olej, šlehejte přitom metlou, až se spojí v dresink.

3 Ciabattu rozkrojte a pokapejte troškou oleje a opečte – buď pod grilem, nebo na rozpálené suché pánvi. Opečenou ciabattu potřete slabou vrstvou dresinku, nandejte na ni grilovaný salát a rajčata, přidejte ančovičky, parmazánové hobliny a pokapejte dresinkem. Okamžitě podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte obavy ze syrového žloutku, můžete jej nahradit dvěma lžícemi kvalitní majonézy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč