Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bruschetta Caesar

Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 400 g třešňových rajčátek
    • 1 lžíce moučkového cukru (lze vynechat)
    • 2 saláty little gem
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–1,5 lžíce olivového oleje
    • 2 ciabatty
    • pár ančoviček, okapaných
    • hobliny parmazánu na posypání

    NA DRESINK

    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 žloutek
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 4 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Rozpalte v troubě gril. Překrojte rajčata na poloviny, položte řezem vzhůru na plech, a pokud chcete, posypte moučkovým cukrem – krásně tak zkaramelizují. Vložte do trouby a zhruba 5 minut grilujte. Saláty překrojte a vložte k rajčatům. Vše na plechu osolte, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 5 minut pod gril, až saláty zezlátnou.

2 Připravte dresink. Do misky dejte prolisovaný česnek, žloutek, vinný ocet, dijonskou hořčici. Zamíchejte a začnete tenkým praménkem po troškách přilévat olivový olej, šlehejte přitom metlou, až se spojí v dresink.

3 Ciabattu rozkrojte a pokapejte troškou oleje a opečte – buď pod grilem, nebo na rozpálené suché pánvi. Opečenou ciabattu potřete slabou vrstvou dresinku, nandejte na ni grilovaný salát a rajčata, přidejte ančovičky, parmazánové hobliny a pokapejte dresinkem. Okamžitě podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte obavy ze syrového žloutku, můžete jej nahradit dvěma lžícemi kvalitní majonézy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatová polévka s nočky

Omeleta s hráškem a šunkou

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

REKLAMA

Přidat komentář