Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1767 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 138 g
Tuky 106 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.

Související recepty

Suroviny

rajčata cherry 400 g
moučkový cukr 1 PL
lze vynechat
little gem salát 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
ciabatta 2 ks
ančovičky (konzerva)
pár ančoviček, okapaných
parmazán
hobliny, na posypání
NA DRESINK
česnek 1 stroužek
prolisovaný
žloutek 1 ks
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
olivový olej 4 PL

1 Rozpalte v troubě gril. Překrojte rajčata na poloviny, položte řezem vzhůru na plech, a pokud chcete, posypte moučkovým cukrem – krásně tak zkaramelizují. Vložte do trouby a zhruba 5 minut grilujte. Saláty překrojte a vložte k rajčatům. Vše na plechu osolte, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 5 minut pod gril, až saláty zezlátnou.

2 Připravte dresink. Do misky dejte prolisovaný česnek, žloutek, vinný ocet, dijonskou hořčici. Zamíchejte a začnete tenkým praménkem po troškách přilévat olivový olej, šlehejte přitom metlou, až se spojí v dresink.

3 Ciabattu rozkrojte a pokapejte troškou oleje a opečte – buď pod grilem, nebo na rozpálené suché pánvi. Opečenou ciabattu potřete slabou vrstvou dresinku, nandejte na ni grilovaný salát a rajčata, přidejte ančovičky, parmazánové hobliny a pokapejte dresinkem. Okamžitě podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte obavy ze syrového žloutku, můžete jej nahradit dvěma lžícemi kvalitní majonézy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit