
Bruschetta Caesar
Nápad britského autora kuchařek Nigela Slatera nás nadchl jednoduchostí.
Ingredience
- 400 g třešňových rajčátek
- 1 lžíce moučkového cukru (lze vynechat)
- 2 saláty little gem
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1–1,5 lžíce olivového oleje
- 2 ciabatty
- pár ančoviček, okapaných
- hobliny parmazánu na posypání
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 žloutek
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 4 lžíce olivového oleje
NA DRESINK
Příprava jídla
1 Rozpalte v troubě gril. Překrojte rajčata na poloviny, položte řezem vzhůru na plech, a pokud chcete, posypte moučkovým cukrem – krásně tak zkaramelizují. Vložte do trouby a zhruba 5 minut grilujte. Saláty překrojte a vložte k rajčatům. Vše na plechu osolte, opepřete, pokapejte trochou olivového oleje a vložte na 5 minut pod gril, až saláty zezlátnou.
2 Připravte dresink. Do misky dejte prolisovaný česnek, žloutek, vinný ocet, dijonskou hořčici. Zamíchejte a začnete tenkým praménkem po troškách přilévat olivový olej, šlehejte přitom metlou, až se spojí v dresink.
3 Ciabattu rozkrojte a pokapejte troškou oleje a opečte – buď pod grilem, nebo na rozpálené suché pánvi. Opečenou ciabattu potřete slabou vrstvou dresinku, nandejte na ni grilovaný salát a rajčata, přidejte ančovičky, parmazánové hobliny a pokapejte dresinkem. Okamžitě podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte obavy ze syrového žloutku, můžete jej nahradit dvěma lžícemi kvalitní majonézy.
Přidat komentář