Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obložený chléb Caesar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 551 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 6 g
Tuky 30 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavný salát v jiné podobě...

Suroviny

olivový olej 1 PL
sůl
pepř mletý
nebo zakysané smetany Chef de Créme
strouhaný + hoblinky na ozdobu
kapary 1 ČL
nahrubo
chleba bílý 4 plátky
např. slunečnicový či benátský
česnek 1 stroužek
přepůlený
little gem salát 2 ks
na listy

Postup

1

Maso potřete olejem, osolte a opepřete. Na rozpálené grilovací pánvi opékejte 7 minut po každé straně. Dejte stranou.

2

Promíchejte crème fraîche, strouhaný parmazán, citronovou šťávu a kapary s 1 lžící studené vody. Osolte a opepřete.

3

Opečte plátky chleba a potřete je z obou stran lehce česnekem. Zbytek česneku prolisujte a přidejte do parmazánové zálivky. Maso našikmo pokrájejte. Na tousty dejte salátové listy, na ně plátky kuřete a přelijte zálivkou. Ozdobte hoblinami parmazánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...