Slavný salát v jiné podobě...
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
olivový olej
1
PL
sůl
pepř mletý
crème fraîche
2
PL
nebo zakysané smetany Chef de Créme
parmazán
1
PL
strouhaný + hoblinky na ozdobu
citronová šťáva
1
ČL
kapary
1
ČL
nahrubo
chleba bílý
4
plátky
např. slunečnicový či benátský
česnek
1
stroužek
přepůlený
little gem salát
2
ks
na listy
1 Maso potřete olejem, osolte a opepřete. Na rozpálené grilovací pánvi opékejte 7 minut po každé straně. Dejte stranou.
2 Promíchejte crème fraîche, strouhaný parmazán, citronovou šťávu a kapary s 1 lžící studené vody. Osolte a opepřete.
3 Opečte plátky chleba a potřete je z obou stran lehce česnekem. Zbytek česneku prolisujte a přidejte do parmazánové zálivky. Maso našikmo pokrájejte. Na tousty dejte salátové listy, na ně plátky kuřete a přelijte zálivkou. Ozdobte hoblinami parmazánu.