Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na červen: třešňová vodka

Tip na červen: třešňová vodka
sdílet:

Vychutnejte si léto plnými doušky. A to doslova.

Chcete, aby bylo kam chodit na třešně, jako když jste byli malí? Máte-li poblíž třešňovku, chraňte ji. Až se ve vašem okolí bude rozhodovat, jakou alej vysadit u cesty, přimluvte se za třešně.

Jak na třešně, aby chutnaly…

Při nákupu i sklizni myslete na to, že předčasně sklizené (podtržené) třešně nikdy nedozrají, na rozdíl od spousty jiného ovoce. Třešně nejlíp chutnají ještě teplé od slunce, právě utržené ze stromu. Zpracujte je co nejrychleji. Skvělé jsou do marmelád (s citronem a vanilkou), rosolů (na talíři dokonale doplní sýry), v kombinaci s jiným ovocem do šťáv a sirupů.  Podle našeho receptu z nich můžete také připravit vodku. Hodí se jako dárek pro dospělé nebo základ osvěžujících letních drinků.

Třešňová vodka

Nařízněte 400 g třešní, ale nepulte je ani nevypeckovávejte. Dejte je do rendlíku se 150 ml vody a 200 g krupicového cukru. Zahřívejte, až se uvolní šťáva a cukr se rozpustí. Jemně míchejte. Sejměte z ohně a dejte do velké čisté sklenice. Zalijte 700 ml vodky a promíchejte. Nechte 4 týdny stát. Pak vodku přeceďte a pijte.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...