Tenhle domácí pomerančový likér působí jako kouzlo – hřeje, i když mrzne, až praští, a za okny létají sněhové vločky.
Suroviny
1 Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů; snažte se, aby na ní nezůstalo ani trochu bílé hořké části. Kůru, skořici, kardamon a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice nebo směs rozdělte do několika menších. Zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát, několikrát denně protřepejte.
2 Po týdnu uvařte půl litru vody a rozpusťte v ní cukr. Přidejte kořeněnou směs s vodkou a nechte trochu zchladnout. Přelijte zpět do sklenice, uzavřete a nechte uležet další týden. Občas protřepte.
3 Přeceďte do ozdobných lahví, pevné části vyhoďte. Uložte na tmavém chladném místě až do Vánoc. Před darováním vložte pro efekt do každé lahve trochu čerstvé pomerančové kůry a koření. Likér vydrží až 6 měsíců.
Komentáře
Anonym
07.01.2016 13:03
Veľmi zaujímavé. Neskôr
Veľmi zaujímavé. Neskôr pridám svoje.
Zuzana Fialova
09.01.2016 15:49
Výborný! Vyrábím už druhý rok
Výborný! Vyrábím už druhý rok v sezoně pomerančů. Dělala jsem ho prvně k vůli jahodám Romanov (jahody, šlehačka, pomerančový likér) a jen tak tak že do června vydržel:-)