Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kořeněné arancello

Kořeněné arancello

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (22)
Více než hodinu Snadné Na 2 - 2,5 l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4679 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 688 g
Tuky 8 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle domácí pomerančový likér působí jako kouzlo – hřeje, i když mrzne, až praští, a za okny létají sněhové vločky.

Suroviny

pomeranč 5 ks
velké, bio
skořice 1 svitek
kardamom 3 tobolky
vanilkový lusk 1 ks
vodka 1 l
krupicový cukr 600 g
pomerančová kůra
na ozdobu
skořice svitek
na ozdobu
kardamom
na ozdobu
vanilkový lusk
na ozdobu

1 Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů; snažte se, aby na ní nezůstalo ani trochu bílé hořké části. Kůru, skořici, kardamon a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice nebo směs rozdělte do několika menších. Zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát, několikrát denně protřepejte.

2 Po týdnu uvařte půl litru vody a rozpusťte v ní cukr. Přidejte kořeněnou směs s vodkou a nechte trochu zchladnout. Přelijte zpět do sklenice, uzavřete a nechte uležet další týden. Občas protřepte.

3 Přeceďte do ozdobných lahví, pevné části vyhoďte. Uložte na tmavém chladném místě až do Vánoc. Před darováním vložte pro efekt do každé lahve trochu čerstvé pomerančové kůry a koření. Likér vydrží až 6 měsíců.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

Zuzana Fialova

Výborný! Vyrábím už druhý rok v sezoně pomerančů. Dělala jsem ho prvně k vůli jahodám Romanov (jahody, šlehačka, pomerančový likér) a jen tak tak že do června vydržel:-)

Apetit magazín

5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Obchod Apetit