Tenhle domácí pomerančový likér působí jako kouzlo – hřeje, i když mrzne, až praští, a za okny létají sněhové vločky.
Suroviny
pomeranč
5
ks
velké, bio
skořice
1
svitek
kardamom
3
tobolky
vanilkový lusk
1
ks
vodka
1
l
krupicový cukr
600
g
pomerančová kůra
na ozdobu
skořice
svitek
na ozdobu
kardamom
na ozdobu
vanilkový lusk
na ozdobu
Postup
1
Pomocí škrabky na brambory tence oloupejte kůru z pomerančů; snažte se, aby na ní nezůstalo ani trochu bílé hořké části. Kůru, skořici, kardamon a vanilku dejte do velké uzavíratelné sklenice nebo směs rozdělte do několika menších.
2
Zalijte vodkou a nechte na tmavém místě týden stát, několikrát denně protřepejte.
Komentáře
Anonym
07.01.2016 13:03
Veľmi zaujímavé. Neskôr
Veľmi zaujímavé. Neskôr pridám svoje.
Zuzana Fialova
09.01.2016 15:49
Výborný! Vyrábím už druhý rok
Výborný! Vyrábím už druhý rok v sezoně pomerančů. Dělala jsem ho prvně k vůli jahodám Romanov (jahody, šlehačka, pomerančový likér) a jen tak tak že do června vydržel:-)