0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové koule se schovanými kapustičkami

Masové koule se schovanými kapustičkami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2152 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 129 g
Tuky 104 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejné masové kuličky vám už přijdou fádní? Vyzkoušejte naše masové koule s překvapením v podobě růžičkové kapusty! 

Suroviny

růžičková kapusta 10 ks
naříznuté do kříže
sůl
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
na drobno
česnek 1 stroužek
utřený
víno bílé 150 ml
rajčatová passata - pyré 200 ml
vývar kuřecí 300 ml
strouhanka 2 PL
mléko 1.5 PL
paprika červená 0.25 ks
petrželka 0.5 svazku
nasekaná
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 250 g
hovězí a vepřové mleté maso osolené a opepřené
žloutek 1 ks

1 Kapustičky 2-3 minury vařte ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozehřejte olej a na středním ohni na něm opečte cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte česnek, asi půl minuty míchejte, pak vlijte 50 ml vína a skoro úplně ho nechte odpařit. Odstavte a nechte chladnout. 

2 Mezitím připravte omáčku. Ve velkém rendlíku přiveďte k varu rajčatovou omáčku, 100 ml bílého vína a vývar. Vypněte vařič a dochuťte.

3 V míse pokropte strouhanku mlékem, přidejte papriku a petrželku. Přidejte maso a žloutek, důkladně promíchejte. Přidejte vychladlou vinnou cibuli a znovu propracujte.

4 Z masa odebírejte kuličky asi tak velké jako kapustičky, v dlani do nich vtiskněte kapustičky a zcela je masovou směsí obalte (je-li třeba, přiberte více masové směsi). Cílem je masovoá koule s kapustičkou uprostřed. Pokračujte do spotřebování surovin.

5 Omáčku v rendlíku přiveďte zpět k varu. V uvolněné pánvi po cibuli opečte masové koule ze všech stran dozlatova. Pak je přemístěte do omáčky, opět přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a zvolna táhněte asi hodinu. Koule občas obraťte.

6 Pokud máte čas, můžete jídlo nechat vychladnout a pak znovu prohřát - chutě se ještě lépe prolnou. Podávejte s těstovinami nebo rýži.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit