Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí totiž tepelnou úpravou.
Suroviny
žloutek
6
ks
vychlazený
bílek
3
ks
vychlazený
sůl
1
špetka
krupicový cukr
110
g
mascarpone
500
g
víno dezertní
1
sklenka
káva
250
ml
vlažná, silná – uvařená, překapaná nebo instantní
piškoty
30
ks
cukrářské
tmavá čokoláda
200
g
smetana ke šlehání
100
ml
kakao
4
PL
na posypání dezertu
Postup
1
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál.
2
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh (ve zcela čisté chladné misce a se zrnkem soli) a zatřete k mascarpone.
3
Kávu a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. Rozložte je na dno šesti sklenek nebo větší ploché misky. Čokoládu se smetanou rozpusťte v kastrůlku.
4
Piškoty, mascarpone a čokoládu střídavě vrstvěte do sklenek nebo do mísy. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte každou porci kakaem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů (16 receptů)
Komentáře
Anonym
30.01.2010 12:12
RE: pochvala
Anonym
07.07.2010 13:02
výborné
Resul Klara Bilgin
26.05.2016 08:30
Opravdu nejlepší tiramisu
Opravdu nejlepší tiramisu jaké jsem kdy dělala! Nemá chybu...