Mexické fazole

Mexické fazole

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 247 g
Tuky 39 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.

Suroviny

paprika 1 ks
červená, nasekaná na kousky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rostlinný olej 2 PL
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
sůl špetka
pepř špetka
limetková šťáva na ochucení
1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.

Komentáře

Anonym

s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.

Anonym

jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.

Eva Pasková

Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.

Kateřina Nedvídková

Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...
Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...

Obchod Apetit