0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2402 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 195 g
Tuky 151 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svoji první piškotovou roládu upekla naše bývalá editorka Šárka už v devíti letech! Takže pokud máte v tomhle směru mezery, nenechte se zahanbit. Krém s čokoládou je fantastický, ale klidně můžete roládu naplnit jenom oslazenou šlehačkou s jahodami.

Suroviny

vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
krupicový cukr 4 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 4 PL
Na náplň
bílá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 200 ml
jahody 400 g
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C a plech potáhněte pečicím papírem.

2

Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny; trvá to asi 5 minut.

3

Pak důkladně opláchněte metly a vyšlehejte dotuha sníh – když misku obrátíte vzhůru nohama, sníh z ní nevypadne.

4

Pak do žloutkové směsi střídavě vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh z bílků; se sněhem pracujte velmi opatrně, aby neklesl.

5

Těsto pak rozetřete na připravený pečicí papír, pracujte rychle, ale stále opatrně. Vložte do trouby a pečte asi 7–10 minut do světle zlatavé barvy. Roládu raději vytáhněte o pár minut dřív než později – když se přepeče, jde špatně rolovat.

6

Roládu ihned po vytažení z trouby překlopte na čistou utěrku, stáhněte z ní pečicí papír a zarolujte od delší strany do utěrky. Nechte vychladnout.

7

Mezitím připravte krém. Čokoládu nalámejte do kastrůlku, přilijte smetanu a na mírném plameni zahřívejte do rozpuštění. Nechte v lednici vychladit (několik hodin, klidně i přes noc) a pak vyšlehejte na nadýchaný krém (podle chuti můžete dosladit). Jahody opláchněte, osušte a nakrájejte na plátky.

 
8

Roládu opatrně vybalte z utěrky, potřete krémem, poklaďte jahodami a zpátky zarolujte. Poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Anonym

Trochu jsem se obávala,jak dopadne piskot bez vážení surovin, ale riskla jsem to ...a s úspěchem. Těsto krásně vyběhlo a bylo nadýchané i po zatížení hutnou tvarohovou náplní (čokoládu moc nemusím). Doporučuji a ukládám si do kuchařky.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit