Dýňová variace na italské rizoto vás doslova učaruje. Krémové dýňové rizoto s parmazánem a zjemněné lžící mascarpone je jednou z možností, jak během sezóny zakomponovat oranžové tykve do svého jídelníčku a tím připravit rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte náš recept na italské dýňové rizoto a uvidíte, že čas strávený u jeho přípravy za výslednou chuť rozhodně stojí.
Postup
V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.
Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).
Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.
Komentáře
jo dýňové rizoto také miluji, dělám velmi podobné tomuhle – dýňové rizoto s opraženými semínky.
Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.
Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.
In reply to Musim.rict, ze celkem by capkovalucie
Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!