Dýňová variace na italské rizoto vám nabídne neuvěřitelně sametovou chuť. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť dýně povzbudí víno.
Suroviny
máslo
70
g
cibule
1
ks
najemno nakrájená
dýně
1
kg
oloupaná a nakrájená
rýže kulatozrnná
300
g
např. Arborio
víno bílé
250
ml
vývar kuřecí
1,5
l
horký
parmazán
100
g
jemně strouhaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
mascarpone
120
g
Postup
1
V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout.
2
Pak na ni vložte dýni a opékejte ji 10 minut. Poté přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
3
Pak postupně (nejlépe po čtvrtlitrech) přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus).
4
Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.
Komentáře
Anonym
06.01.2010 23:15
výborné
Nikola Zívalová
15.08.2017 12:00
Skvělý recept, použila jsem
Skvělý recept, použila jsem máslovou dýni a do receptu jsem zamíchala i část mascarpone, aby chuť byla ještě jemnější. Doporučuji!
Lucie Capkova
18.10.2018 13:34
Musim.rict, ze celkem
Musim.rict, ze celkem zklamani. Rizoto bylo dost kremove, tezke a chutove jednotvarne.Doma to.moc uspech nemelo, ale mozna nejsme.na tento typ rizota zvykli.
Petr Šraier
19.09.2022 17:02
In reply to Musim.rict, ze celkem by capkovalucie
No ale krémové má správně…
Lucie Capkova
18.10.2018 13:38
Musim rict, ze zklamani
Musim rict, ze zklamani.Rizoto bylo dost kremove, tezke, a chutove fadni-nejakou dobu predtim.jsem zkousela hraskove rizoto a to bylo o dost lepsi.
Alena Skaliska
24.01.2021 21:11
jo dýňové rizoto také miluji,
jo dýňové rizoto také miluji, dělám velmi podobné tomuhle – dýňové rizoto s opraženými semínky.