Jednoduchý recept na ovesnou kaši zvládnete připravit také v mikrovlnce. ,Mikrovlnná metoda‘ tentokrát není rychlejší, ale nemusíte stát u sporáku, míchat a hlídat, což oceníte především po ránu. Zdobení jsme vybrali skutečně minimalistické – jen hustý bílý jogurt zakápnutý medem. Pokud chcete zajít ještě dál, kaši z ovesných vloček jen lehce osolte.
Suroviny
ovesné vločky
50
g
velké
mléko
350
ml
lze nahradit vodou či směsí mléka a vody
sůl
1
špetka
K podáváni
jogurt bílý
1
ks
hustý, nejlépe řecký
Postup
1
Na sporáku
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
V hrnci se silným dnem promíchejte vločky s mlékem nebo vodou, případně směsí obojího. Přidejte špetku soli a na mírném plameni povařte čtyři až pět minut. Občas kaši promíchejte.
V mikrovlnce
Ve vhodné misce promíchejte vločky, tekutinu a sůl a vše povařte pět minut na nejvyšší výkon. V polovině vaření kaši promíchejte a před podáváním ji nechte tak dvě minuty stát.
Jak servírovat
Ovesnou kaši rozdělte do misek, lžící na ni naklaďte jogurt a zakápněte medem. Malý tip: puristé jedí ‚por-
ridge‘ jen lehounce osolenou!
Komentáře