Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 267 g
Sacharidy 102 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou tohoto malinovo-smetanového dezertu je snadný transport. Mísu s krémem jednoduše překryjete potravinovou fólií a sbalíte do košíku.

Suroviny

maliny 300 g
višňovice 3 PL
či malinový likér
moučkový cukr 4 PL
želatina 2 plátků
smetana ke šlehání 150 ml
maliny hrst
na ozdobu
máta
na ozdobu

1Třetinu malin přelijte likérem, posypte dvěma lžícemi cukru a míchejte, dokud se nerozpustí. Dejte nabobtnat želatinu.

2Vložte zbytek malin do kuchyňského robota, ale nerozmixujte je úplně. Hmotu nalijte na pánvičku, přidejte zbytek cukru a opět opatrně ohřívejte, dokud se nerozpustí.

3Do ještě horkých malin přimíchejte želatinu, ze které jste vymačkali vodu. Po vychladnutí je smíchejte se šlehačkou.

4 Střídavě vrstvěte ovoce s likérem a malinovou pěnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit