0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Delikátní fazolky

Delikátní fazolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Delikátní fazolky

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 349 g
Tuky 75 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.

Suroviny

fazole 2 ks
bílé, konzervované, sterilované, po 400g
cibule 2 ks
rajče 1 kg
česnek 2 stroužky
prolisovaný
olivový olej 2 PL
bobkový list 2 ks
oregano 1 PL
tymián 1 PL
petrželka 3 PL
nasekaná, možno vynechat
cukr 1 ČL
sůl
pepř
parmazán 120 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem

1 Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.

2 Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete.

3 Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.

Ještě rychleji: Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit