0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

vepřové s hořčičnou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

4.2/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 51 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku zůstane maso vláčné.

Suroviny

krkovice 4 plátky
o váze asi 200g
Na marinádu
hořčice 2 PL
nejlépe plnotučné
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
velké, na tenká kolečka
rozmarýn 2
pouze lístky
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.

2

Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.

3

Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.

Na grilu 
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.

Související články

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.52

Anonym

Nejlepší na grilu a naložené přes noc.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč