Stačí tři řezy nožem, a máte po starostech, jak kuřecí křidýlka co nejdůkladněji okousat. Z křidýlek se stanou paličky! Dobře se drží – a ještě lépe konzumují! Maso naložím do marinády už doma; pokud jsou křidýlka opravdu čerstvá, v chladu vydrží až dva dny.
Suroviny
kuřecí křídla
12
ks
Na marinádu
cibule
1
ks
najemno
olej
4
PL
sůl
pepř
chilli paprička
2
ks
nadrobno
worchestrová omáčka
1
PL
sójová omáčka tmavá
1
PL
med
1
PL
hořčice
1
ČL
citronová šťáva
1
ČL
1 Ve větší misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Křidýlka opláchněte a připravte podle návodu pod tímto receptem. Pak je naložte aspoň na šest hodin do marinády.
2 Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kuřecí paličky dozlatova opečte. Pokud si nejste jisti, jestli jsou už dostatečně propečené, bodněte do nich kovovou jehlicí – jestliže z masa vytéká růžová šťáva, potřebuje ještě chvíli grilovat. Podávejte horké, s pečivem nebo bramborami a se zelným salátem Coleslaw.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hospodské menu do ruky: 10 skvělých receptů nejen pro chlapy(10 receptů)
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé pohoštění(21 receptů)
- Grilovaná kuřecí stehna & křídla: 11 ověřených receptů(11 receptů)
- Šťavnaté kuřecí paličky na 13 způsobů: připravte je v medové marinádě nebo v křupavé strouhance (13 receptů)
Komentáře
10.09.2007 20:45
Apetit 7/06