0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horká čokoláda s vanilkou

Horká čokoláda s vanilkou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1052 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 90 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!

Suroviny

tmavá čokoláda 75 g
nalámaná
krupicový cukr 2 ČL
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
mléko 250 ml
smetana na vaření 150 ml
12%
čokoládové hobliny
k podávání, nemusí být
kakao
k podávání, nemusí být

1 Všechny přísady dejte do kastrůlku a na mírném plameni rozehřejte. Stále prošlehávejte metlou, až se všechna čokoláda rozpustí a směs bude horká a napěněná. Pak ji rozlijte do hrnečků nebo silnostěnných sklenek a před podáváním posypte čokoládovými hoblinkami a/nebo kakaem.

Naučte se španělsky 
Horká čokoláda je ranní nápoj španělských flamendrů; namáčejí si v ní churros, provázky z koblížkového těsta. Španělé ji během varu zahušťují lžičkou škrobu, rozmíchaného ve studeném mléce. Je pak ještě hladší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

Já mám taky horkou čokoládu, ale ve výrobníku. Zákazníci jsou spokojení, protože je originální hustá čoko. Mám směsi od fy. Gamys z Ostravy a to jsou machři přes čokoládu.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit