Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!
Suroviny
mléko
750
ml
kondenzované mléko
250
ml
neslazené
vanilkový extrakt
½
ČL
krupicový cukr
3
PL
škrob
2
PL
skořice
1
špetka
koňak
80
ml
lze nahradit brandy (nemusí být)
smetana ke šlehání
200
ml
33%
tmavá čokoláda
na ozdobení
Postup
1
Do hrnce vlijte mléko, kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Přidejte kakao, cukr, škrob a skořici a vše metličkou prošlehejte tak, aby v mléku nebyly žmolky. Přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte z plotny a vmíchejte koňak.
2
Smetanu ušlehejte dotuha. Horkou čokoládu rozdělte do hrníčků, ozdobte ušlehanou smetanou a posypte strouhanou tmavou čokoládou.
NĚCO NAVÍC
Čokoládu můžete vylepšit i jiným alkoholem, skvělé bude amaretto, Grand Marnier i obyčejný rum tuzemák.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů )