Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horká čokoláda
Horká čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horká čokoláda

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2437 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 263 g
Tuky 107 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!

Suroviny

mléko 750 ml
neslazené
vanilkový extrakt ½ ČL
škrob 2 PL
skořice 1 špetka
koňak 80 ml
lze nahradit brandy (nemusí být)
tmavá čokoláda
na ozdobení

Postup

1

Do hrnce vlijte mléko, kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Přidejte kakao, cukr, škrob a skořici a vše metličkou prošlehejte tak, aby v mléku nebyly žmolky. Přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte z plotny a vmíchejte koňak.

2

Smetanu ušlehejte dotuha. Horkou čokoládu rozdělte do hrníčků, ozdobte ušlehanou smetanou a posypte strouhanou tmavou čokoládou.

NĚCO NAVÍC
Čokoládu můžete vylepšit i jiným alkoholem, skvělé bude amaretto, Grand Marnier i obyčejný rum tuzemák.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...