
Horká čokoláda
Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!
Vydání: 2015/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 750ml mléka + 250ml neslazeného kondenzovaného mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 lžíce kakaa holandského typu
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce škrobu
- špetka skořice
- 80ml koňaku nebo brandy (nemusí být)
- 200ml smetany ke šlehání 33%
- tmavá čokoláda na ozdobení
Příprava jídla
1 Do hrnce vlijte mléko, kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Přidejte kakao, cukr, škrob a skořici a vše metličkou prošlehejte tak, aby v mléku nebyly žmolky. Přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte z plotny a vmíchejte koňak.
2 Smetanu ušlehejte dotuha. Horkou čokoládu rozdělte do hrníčků, ozdobte ušlehanou smetanou a posypte strouhanou tmavou čokoládou.
NĚCO NAVÍC
Čokoládu můžete vylepšit i jiným alkoholem, skvělé bude amaretto, Grand Marnier i obyčejný rum tuzemák.
Přidat komentář