Horká čokoláda

Horká čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horká čokoláda

4.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2437 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 263 g
Tuky 107 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!

Suroviny

mléko 750 ml
kondenzované mléko 250 ml
neslazené
vanilkový extrakt 0.5 ČL
kakao holandského typu 4 PL
krupicový cukr 3 PL
škrob 2 PL
skořice 1 špetka
koňak 80 ml
lze nahradit brandy (nemusí být)
smetana ke šlehání 200 ml
33%
tmavá čokoláda
na ozdobení

1 Do hrnce vlijte mléko, kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Přidejte kakao, cukr, škrob a skořici a vše metličkou prošlehejte tak, aby v mléku nebyly žmolky. Přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte z plotny a vmíchejte koňak.

2 Smetanu ušlehejte dotuha. Horkou čokoládu rozdělte do hrníčků, ozdobte ušlehanou smetanou a posypte strouhanou tmavou čokoládou.

NĚCO NAVÍC
Čokoládu můžete vylepšit i jiným alkoholem, skvělé bude amaretto, Grand Marnier i obyčejný rum tuzemák. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit