Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílá čokoláda s rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 116 g
Tuky 80 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kvalitní pravý rum by byl samozřejmě voňavější, tentokrát ale použijte extrakt. Jde o dárek pro děti – a alkohol v množství, které by bylo v chuti poznat, by stejně čokoládu příliš zředil.

Suroviny

např. Schogetten
rumová tresť ½ ČL

Postup

1

Nalámanou bílou čokoládu dejte v žáruvzdorné míse rozehřát do mikrovlnky; stačí zhruba minuta při 850 W. Poté mísu vyjměte – raději v chňapkách, mísa může být dost rozpálená –, čokoládu zamíchejte a ještě ji na 50 vteřin vraťte do mikrovlnky. Tentokrát troubu nastavte na co nejvyšší výkon. Čokoláda by měla být krásně měkká a vláčná. Přidejte rumový extrakt a důkladně zamíchejte.

2

Lžičkou naplňte osm tvořítek na led ve tvaru hvězdičky a dejte minimálně na hodinu do mrazáku.

3

Podnos s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem a vyklopte na něj čokoládu z tvořítek. Jednotlivé hvězdičky zabalte do malých celofánovch sáčků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...