Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!
Suroviny
Postup
Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.
Těstoviny uvařte doměkka a slijte.
Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami.
Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl.
Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem.
Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte.
Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte.
Komentáře
a podla mna je uplne zbytocna remoska :-D