Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 152 g
Tuky 143 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba jako rychlý oběd do práce

Suroviny

brambory 700 g
na kolečka, předsmažená
vejce 8 ks
lehce prošlehaná
rajčata 4 ks
na plátky
mozzarella 150 g
na kousky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

1V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená. Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.

2Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.

Tip Apetitu
Stačí jen krátce dopéci nebo dosmažit: předsmažená bramborová kolečka Farm Frites, 450 g cca 43 Kč, prodává třeba Julius Meinl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Ve Spanelsku me ucili delat tortillu s HODNE olejem, vsechny brambory byly ponorene v oleji, treba i v pul litru oleje, kdyz byly brambory mekke, olej se slil do nadoby (a priste ho pouzili znovu), vlila vajicka a udela se tortilla.

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit