Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňová marmeláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné 2 skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 159 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Višně jsme osladili novinkou letošního léta, agávovým sirupem, a o správnou konzistenci se postaral agar. Dokonalé!

Suroviny

sůl
agávový sirup 50 ml
agar 1 ČL
1-2 čajové lžičky

Postup

1

Višně operte, vypeckujte a nasypte do širšího nízkého kastrůlku. Podlijte třemi lžícemi vody, posypte trochou soli a na mírném ohni vařte asi půl hodiny – višně postupně pustí šťávu, změknou a asi polovina tekutiny se odpaří.

2

Jakmile je směs hustá, přidejte agávový sirup; záleží na vaší chuti a na  kyselosti ovoce. Buďte přitom opatrní a raději ochutnávejte: agávový sirup je velmi sladký!

3

Podle návodu na obalu rozpusťte jednu nebo dvě lžičky agaru v několika lžících vody a dvě minuty povařte.

4

Přidejte k višním a ještě minutu až dvě povařte. Hotovou marmeládou naplňte skleničky, zavíčkujte je a dvacet minut zavařujte v zavařovacím hrnci při 80 stupních.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

03.09.2008 08:06
Prosím Vás Agar,seženu kde?

Apetit magazín