0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1571 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 245 g
Tuky 26 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi netradiční dezert! Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl špetka
olej
na smažení
moučkový cukr 4 PL
skořice 1 ČL
mletá

1V misce prošlehejte mouku s pivem, žloutky a solí. Těstíčko nechte čtvrt hodiny stát. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Ušlehejte bílky dotuha a vmíchejte je do těstíčka. Obalujte v něm jablka a smažte je dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové kroužky odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

2V misce smíchejte moučkový cukr se skořicí a ještě teplé jablkové kroužky v něm obalujte. Podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Jarmila Hrabalová

VYNIKAJICI!!!! jablek spotrebujete i vice jsou dobre i studene n ebo lze ohrat v mikrovlnce chutna detem! rychle, levne, snadne jablka mohou byt i zavadla nebo neprilis vyrazne chuti

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč