0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

4.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1571 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 245 g
Tuky 26 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi netradiční dezert! Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
pivo světlé 250 ml
vejce 2 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl špetka
jablko 5 ks
olej
na smažení
moučkový cukr 4 PL
skořice 1 ČL
mletá

1V misce prošlehejte mouku s pivem, žloutky a solí. Těstíčko nechte čtvrt hodiny stát. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na asi centimetrové plátky. Ušlehejte bílky dotuha a vmíchejte je do těstíčka. Obalujte v něm jablka a smažte je dozlatova v rozpáleném oleji. Hotové kroužky odkládejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

2V misce smíchejte moučkový cukr se skořicí a ještě teplé jablkové kroužky v něm obalujte. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Jarmila Hrabalová

VYNIKAJICI!!!! jablek spotrebujete i vice jsou dobre i studene n ebo lze ohrat v mikrovlnce chutna detem! rychle, levne, snadne jablka mohou byt i zavadla nebo neprilis vyrazne chuti

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit