Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6227 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 692 g
Tuky 332 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málokteré ovoce má tak univerzální využití jako jablka. Vařená v citronové šťávě ozdobená mascarpone slibují skvostný zážitek.

 

Suroviny

oloupaná, na kousky
smetana 140 ml
ušlehaná
sušenky 10 ks
oblíbené, např. karamelové Lotus

Postup

1

Jablka dejte do hrnce, přidejte k nim cukr, citronovou šťávu a 2 lžíce vody. Přiklopené vařte na mírném ohni zhruba deset minut doměkka.

2

Pak nechte jablka vychladnout.

3

Mascarpone našlehejte v misce metlou, přimíchejte k němu šlehačku a moučkový cukr. Do čtyř dezertních misek rozdělte osm sušenek, pokapejte je likérem a rozložte na ně rozvařená jablka a mascarpone se šlehačkou.

4

Těsně před podáváním ještě ozdobte zbylými rozdrcenými sušenkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...