0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6227 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 692 g
Tuky 332 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málokteré ovoce má tak univerzální využití jako jablka. Vařená v citronové šťávě ozdobená mascarpone slibují skvostný zážitek.

 

Suroviny

oloupaná, na kousky
krupicový cukr 2 PL
citronová šťáva 1 PL
smetana 140 ml
ušlehaná
moučkový cukr 2 PL
sušenky 10 ks
oblíbené, např. karamelové Lotus

Postup

1

Jablka dejte do hrnce, přidejte k nim cukr, citronovou šťávu a 2 lžíce vody. Přiklopené vařte na mírném ohni zhruba deset minut doměkka.

2

Pak nechte jablka vychladnout.

3

Mascarpone našlehejte v misce metlou, přimíchejte k němu šlehačku a moučkový cukr. Do čtyř dezertních misek rozdělte osm sušenek, pokapejte je likérem a rozložte na ně rozvařená jablka a mascarpone se šlehačkou.

4

Těsně před podáváním ještě ozdobte zbylými rozdrcenými sušenkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč