0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné řezy se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné Na dortovou formu 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9071 kcal
Bílkoviny 1357 g
Sacharidy 492 g
Tuky 166 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto nadýchané jako peřinka, šťavnatá nakyslá jablečná náplň a poctivá vrstva šlehačky... Dokonalý dezert k víkendové kávě? Souhlasíme!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
krupicový cukr 60 g
mouka pšeničná hladká 60 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
citronová kůra 1 ČL
jemně nastrouhaná
Na náplň
želatina 10 plátků
jablko 1,5 kg
kyselejší, pevná
citronová šťáva 4 ČL
skořice 1 ČL
mletá + na posypání
jablečná šťáva 250 ml
čerstvě vynačkaná/mošt
krupicový cukr 180 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Elektrickým šlehačem šlehejte bílky se špetkou soli, postupně přisypte cukr a vyšlehejte sníh. Vlijte do sněhu žloutky a ještě chvilku šlehejte. Prosejte do mísy mouku s práškem do pečiva, přidejte citronovou kůru a zlehka stěrkou zapracujte sněhovou hmotu. 

2

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Nechte chvilku zchladnout, pak objeďte nožem stěny, vyjměte piškot, obraťte jej a sloupněte pečicí papír. Korpus vraťte zpátky do formy. 

3

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Vsypte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu a skořici. Zalijte moštem, přidejte cukr a vařte 5–7 minut. Odeberte část šťávy a rozpusťte v ní nabobtnalou a vyždímanou želatinu, vraťte ji k jablkům a promíchejte. Vlijte na piškot a uhlaďte. Nechte v chladu několik hodin ztuhnout. 

4

Před podáváním vyšlehejte šlehačku do pevných špiček. Naneste ji na řezy, lžící vytvořte efektní vlny a posypte mletou skořicí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.
  • Zajímavosti

Škola vaření: Jak grilovat kuře – díl 1.

Pokud se nechcete spokojit s grilováním klobásek a hotových směsí ze supermarketu, máme pro vás rady, jak připravit doma skvělé grilované maso, od naporcování, přes marinování a grilování až po závěrečné doladění domácím dipem či omáčkou....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč