Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné řezy se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 53
Více než hodinu Velmi snadné Na dortovou formu 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9071 kcal
Bílkoviny 1357 g
Sacharidy 492 g
Tuky 166 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto nadýchané jako peřinka, šťavnatá nakyslá jablečná náplň a poctivá vrstva šlehačky... Dokonalý dezert k víkendové kávě? Souhlasíme!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jemně nastrouhaná
Na náplň
želatina 10 plátků
jablko 1,5 kg
kyselejší, pevná
mletá + na posypání
jablečná šťáva 250 ml
čerstvě vynačkaná/mošt

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Elektrickým šlehačem šlehejte bílky se špetkou soli, postupně přisypte cukr a vyšlehejte sníh. Vlijte do sněhu žloutky a ještě chvilku šlehejte. Prosejte do mísy mouku s práškem do pečiva, přidejte citronovou kůru a zlehka stěrkou zapracujte sněhovou hmotu. 

2

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Nechte chvilku zchladnout, pak objeďte nožem stěny, vyjměte piškot, obraťte jej a sloupněte pečicí papír. Korpus vraťte zpátky do formy. 

3

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Vsypte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu a skořici. Zalijte moštem, přidejte cukr a vařte 5–7 minut. Odeberte část šťávy a rozpusťte v ní nabobtnalou a vyždímanou želatinu, vraťte ji k jablkům a promíchejte. Vlijte na piškot a uhlaďte. Nechte v chladu několik hodin ztuhnout. 

4

Před podáváním vyšlehejte šlehačku do pevných špiček. Naneste ji na řezy, lžící vytvořte efektní vlny a posypte mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...