0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné řezy se šlehačkou

Jablečné řezy se šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné řezy se šlehačkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Na dortovou formu 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9071 kcal
Bílkoviny 1357 g
Sacharidy 492 g
Tuky 166 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné těsto nadýchané jako peřinka, šťavnatá nakyslá jablečná náplň a poctivá vrstva šlehačky... Dokonalý dezert k víkendové kávě? Souhlasíme!

Suroviny

Na těsto
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
krupicový cukr 60 g
mouka pšeničná hladká 60 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
citronová kůra 1 ČL
jemně nastrouhaná
Na náplň
želatina 10 plátků
jablko 1,5 kg
kyselejší, pevná
citronová štáva 4 ČL
skořice 1 ČL
mletá + na posypání
jablečná šťáva 250 ml
čerstvě vynačkaná/mošt
krupicový cukr 180 g
smetana ke šlehání 400 ml
40%

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Elektrickým šlehačem šlehejte bílky se špetkou soli, postupně přisypte cukr a vyšlehejte sníh. Vlijte do sněhu žloutky a ještě chvilku šlehejte. Prosejte do mísy mouku s práškem do pečiva, přidejte citronovou kůru a zlehka stěrkou zapracujte sněhovou hmotu. 

2

Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a vlijte těsto. Dejte do trouby a pečte 20 minut. Nechte chvilku zchladnout, pak objeďte nožem stěny, vyjměte piškot, obraťte jej a sloupněte pečicí papír. Korpus vraťte zpátky do formy. 

3

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Vsypte je do hrnce, přidejte citronovou šťávu a skořici. Zalijte moštem, přidejte cukr a vařte 5–7 minut. Odeberte část šťávy a rozpusťte v ní nabobtnalou a vyždímanou želatinu, vraťte ji k jablkům a promíchejte. Vlijte na piškot a uhlaďte. Nechte v chladu několik hodin ztuhnout. 

4

Před podáváním vyšlehejte šlehačku do pevných špiček. Naneste ji na řezy, lžící vytvořte efektní vlny a posypte mletou skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč