Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polévka s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 42
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5927 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 177 g
Tuky 495 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá, hustá a aromatická zeleninová polévka, jako je tahle, poslouží jako ideální zimní oběd nebo večeře. Krémová polévka s kapustou je jak od babičky. Stačí jen zakrojit plátek čerstvého chleba a pak už jen zabořit lžíci a skvělou zimní polévku si vychutnat. Recept na kapustovou polévku je rychlý a navíc za rozumnou cenu.

Suroviny

mrkev 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 1 PL
+ k podávání
moučné, na kostičky
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový
kapusta ¼ ks
asi 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cibuli, mrkev, celer a česnek oloupejte, případně omyjte a pokrájejte nebo nasekejte pomocí robota.

2

Olej vlijte do většího hrnce a rozehřejte na středním plameni. Vsypte zeleninu i brambory, dobře osolte (pokud používáte bujon z kostky, buďte při solení zdrženlivější) a opepřete.

3

Přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni zhruba pět minut dusit. Zalijte horkým vývarem, zvyšte plamen a uveďte do varu. Povařte ještě pět deset minut, aby zelenina změkla.

4

Zatímco se polévka vaří, ogrilujte slaninu dokřupava (nebo ji vysmažte na pánvi) a pokrájejte na proužky. Kapustu - bez košťálu - jemně pokrájejte.

5

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce a vmíchejte proužky kapusty. Povařte ještě pár minut, aby kapusta zvláčněla. Ochutnejte, podle potřeby osolte a opepřete. Podávejte posypané křupavou slaninou. Kdo chce, může si do polévky přidat ještě pár kapek olivového oleje.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

10.11.2009 12:18
Včera jsem koupila kapustu a vymýšlela, co s ní. Dneska jsem uvařila tuhle polívku (většina kapusty mi pořád zbyla - tak budu zkoušet další kapustové recepty z Apetitu) a nemohla jsem přestat jíst. Je opravdu výborná a přitom velmi snadná!
17.01.2009 16:52
Právě jsme dojedli a musím říct, že vážně dobrý. Dokonce i starší dcera, která již půl roku při pohledu na vařenou zeleninu téměř odchází od stolu, jedla - pro jistotu si teda vzala k polévce housku, ale snědla celou porci. :-)

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč