Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 65 g
Tuky 87 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounce štiplavá chuť polníčku i jeho barva okamžitě vyvolává dojem svěžesti. Proto je tahle jemná polévka ideální na teplejší období roku.

Suroviny

a 1 lžíce másla prohnětená s 1 lžíci hladké mouky
polníček 300 g
propláchnutý
vývar kuřecí 1 l
sůl
pepř
na dochucení
kari koření špetka

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, vsypte polníček a promíchejte, aby se lehce obalil tukem. Zalijte vývarem a vařte asi osm minut. Přidejte pár lžic smetany a už dál nevařte, jen v horké polévce nechte rozpustit kousek másla prohnětený s hladkou moukou.

2

Zbylou smetanu ušlehejte. Na každou porci polévky dejte trochu šlehačky a lehce ji poprašte kari kořením.

Očista Protože polníček roste v malých růžicích nízko u země, je před balením promýván pod tryskami. Přesto se jej vyplatí (při domácím pěstování a při volném sběru obzvlášť) ještě důkladně propláchnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

31.10.2008 18:19
mock vyskousela sem moooc dobry

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...