Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Krémová polníčková polévka s kari šlehačkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 905 kcal
Bílkoviny 11 g
Cukr 15 g
Tuky 87 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehounce štiplavá chuť polníčku i jeho barva okamžitě vyvolává dojem svěžesti. Proto je tahle jemná polévka ideální na teplejší období roku.

Suroviny

máslo 3 PL
a 1 lžíce prohnětená s 1 lžíci hladké mouky
mouka pšeničná hladká 1 PL
polníček 300 g
propláchnutý
1 l
drůběží vývar
sůl
pepř
na dochucení
smetana ke šlehání 150 ml
kari koření špetka
1.  V hrnci rozpusťte máslo, vsypte polníček a promíchejte, aby se lehce obalil tukem. Zalijte vývarem a vařte asi osm minut. Přidejte pár lžic smetany a už dál nevařte, jen v horké polévce nechte rozpustit kousek másla prohnětený s hladkou moukou.

2.  Zbylou smetanu ušlehejte. Na každou porci polévky dejte trochu šlehačky a lehce ji poprašte kari kořením.

Očista  Protože polníček roste v malých růžicích nízko u země, je před balením promýván pod tryskami. Přesto se jej vyplatí (při domácím pěstování a při volném sběru obzvlášť) ještě důkladně propláchnout.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit