Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polévka s kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 42
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5927 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 177 g
Tuky 495 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sytá, hustá a aromatická zeleninová polévka, jako je tahle, poslouží jako ideální zimní oběd nebo večeře. Krémová polévka s kapustou je jak od babičky. Stačí jen zakrojit plátek čerstvého chleba a pak už jen zabořit lžíci a skvělou zimní polévku si vychutnat. Recept na kapustovou polévku je rychlý a navíc za rozumnou cenu.

Suroviny

mrkev 1 ks
řapíkatý celer 1 ks
česnek 2 stroužky
olivový olej 1 PL
+ k podávání
moučné, na kostičky
vývar kuřecí 1 l
nebo zeleninový
kapusta ¼ ks
asi 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cibuli, mrkev, celer a česnek oloupejte, případně omyjte a pokrájejte nebo nasekejte pomocí robota.

2

Olej vlijte do většího hrnce a rozehřejte na středním plameni. Vsypte zeleninu i brambory, dobře osolte (pokud používáte bujon z kostky, buďte při solení zdrženlivější) a opepřete.

3

Přiklopte pokličkou a nechte na mírném plameni zhruba pět minut dusit. Zalijte horkým vývarem, zvyšte plamen a uveďte do varu. Povařte ještě pět deset minut, aby zelenina změkla.

4

Zatímco se polévka vaří, ogrilujte slaninu dokřupava (nebo ji vysmažte na pánvi) a pokrájejte na proužky. Kapustu - bez košťálu - jemně pokrájejte.

5

Polévku rozmixujte dohladka, vraťte do hrnce a vmíchejte proužky kapusty. Povařte ještě pár minut, aby kapusta zvláčněla. Ochutnejte, podle potřeby osolte a opepřete. Podávejte posypané křupavou slaninou. Kdo chce, může si do polévky přidat ještě pár kapek olivového oleje.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Komentáře

10.11.2009 12:18
Včera jsem koupila kapustu a vymýšlela, co s ní. Dneska jsem uvařila tuhle polívku (většina kapusty mi pořád zbyla - tak budu zkoušet další kapustové recepty z Apetitu) a nemohla jsem přestat jíst. Je opravdu výborná a přitom velmi snadná!
17.01.2009 16:52
Právě jsme dojedli a musím říct, že vážně dobrý. Dokonce i starší dcera, která již půl roku při pohledu na vařenou zeleninu téměř odchází od stolu, jedla - pro jistotu si teda vzala k polévce housku, ale snědla celou porci. :-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...