Kapustová polévka
Kapusta, jedněmi milovaná jinými pro svou výraznou chuť nenáviděná, dostává v tekuté podobě nový rozměr. Skvělá je v polévce pokrájená na kousky s další zeleninou, připravíte z ní však i fantastický krém. Stačí vařenou kapustu rozmixovat spolu s bramborami a přidat kapku smetany.
...
- Polévku můžete připravit jak z velkých kapustových listů, tak i z malých růžičkových kapustiček.
- Svěží polévku můžete zpestřit opečenou slaninou, klobáskou nebo uzeným masem.
- Ti, kteří namísto vodové polévky raději volí plný talíř sytých ingrediencí, mohou ke kapustě přidat například fazole. Výsledkem bude skvělá přesnídávková polévka.
- Kapusta obsahuje celou škálu vitaminů (vitaminy skupiny B, vitamin C, E a K) a minerálů (vápník, hořčík, selen, fosfor, draslík, sodík a železo). Je skvělým zdroje vlákniny.
Celý popis