Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapusta, jedněmi milovaná jinými pro svou výraznou chuť nenáviděná, dostává v tekuté podobě nový rozměr. Skvělá je v polévce pokrájená na kousky s další zeleninou, připravíte z ní však i fantastický krém. Stačí vařenou kapustu rozmixovat spolu s bramborami a přidat kapku smetany.  


 

  • Polévku můžete připravit jak z velkých kapustových listů, tak i z malých růžičkových kapustiček.
  • Svěží polévku můžete zpestřit opečenou slaninou, klobáskou nebo uzeným masem.
  • Ti, kteří namísto vodové polévky raději volí plný talíř sytých ingrediencí, mohou ke kapustě přidat například fazole. Výsledkem bude skvělá přesnídávková polévka.
  • Kapusta obsahuje celou škálu vitaminů (vitaminy skupiny B, vitamin C, E a K) a minerálů (vápník, hořčík, selen, fosfor, draslík, sodík a železo). Je skvělým zdroje vlákniny.
Zobrazit celý popis ›