0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunkofleky s uzeným bůčkem

Šunkofleky s uzeným bůčkem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2926 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 213 g
Tuky 162 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stálice české kuchyně. Vlajková loď kuchařských začátečníků. Rychlé a snadné jídlo, které nasytí davy. To všechno jsou šunkofleky! Zkuste je s námi – krok za krokem.

Suroviny

těstoviny 400 g
uzený bůček 250 g
vejce 4 ks
mléko 200 ml
olej
na vymaštění formy
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Do vroucí vody vhoďte těstoviny, promíchejte je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a vařte je do poloměkka. Proti slepování pomáhá i trocha rostlinného oleje.

2

Dobře opláchnutý uzený bůček uvařte doměkka (vývar můžete poté použít jako základ pro polévku: přidejte propláchnuté krupky, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory nakrájené na kostky a vše uvařte).

Pak maso pokrájejte na kostičky.

3

Rozpalte troubu na 200 °C.

4

Uvařené těstoviny vsypte do vymaštěné zapékací formy a přidejte uzené maso. Opepřete a důkladně promíchejte.

5

Ve studeném mléce prošlehejte vejce. Směs osolte a rovnoměrně rozlijte na těstoviny s masem; můžete všechno znovu promíchat.

6

Zapékací formu nebo pekáč dejte do trouby a pečte, aby těstoviny zezlátly a byly pěkně křupavé.

Podávejte s kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit