Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mexické fazole

Mexické fazole

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (21)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1270 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 247 g
Tuky 39 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.

Suroviny

paprika 1 ks
červená, nasekaná na kousky
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rostlinný olej 2 PL
chilli sušené 0.5 ČL
mleté
fazole 400 g
v tomatové omáčce, konzervované
sůl špetka
pepř špetka
limetková šťáva na ochucení
1. Na vysoké silnostěnné pánvi rozpalte rostlinný olej, může být i olivový. Naráz na něj vhoďte předem připravenou směs cibule, křehké šťavnaté papriky a česneku. Smažte, dokud všechno nezměkne.

2. Přidejte chilli, promíchejte a pokračujte další minutu. To úplně stačí k tomu, aby se ingredience spojily a chilli dostalo šanci proměnit masitou luštěninu poněkud mdlé chuti v exotickou pochoutku.

3. Přisypejte fazole a směs opatrně prohřejte. Dochuťte špetkou pepře, soli a limetkovou šťávou. Odstavte pánev z plamene.

4. Ohřejte tortilly (v mikrovlnné troubě stačí půl minuty při nižším výkonu).

5. Fazole rozdělte na čtyři díly a naplňte jimi stočené placky.

Komentáře

Anonym

perfektní studentské jídlo

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.16

Anonym

s tou limetkovou stavou je to vyborny napad. neuveritelne tomu doda na chuti.

Anonym

jsou opravdu velice dobré. Dělala jsem je ze "suchých" uvařených v papiňáku a přidala kečup. Chilli je božské koření.

Eva Pasková

Výborné, levné, rychlé a přitom zdravé jídlo. Do tortily k fazolové směsi přidávám menší hrst strouhaného sýra (např. gouda) - skvěle to jídlo doplní. Mexickým fazolím nevadí ani ohřívání.

Kateřina Nedvídková

Už od začátku to výborně vonělo, sice jsem neměla chilli a limetku, ale skvěle to nahradila sladká paprika a citron. Moc dobré a to normálně papriku nejím

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit